Afbeelding

Lilian Damen benoemd tot nieuwe directievoorzitter Rabobank Hart van Brabant

Algemeen

Son en Breugel - Oirschot - Best - Per 1 mei 2017 start Lilian Damen als directievoorzitter bij Rabobank Hart van Brabant. Zij volgt Martin Houben op. Damen gaat bij Rabobank Hart van Brabant de directie vormen met Saskia van Dun (directeur Particulieren en Private Banking) en Peter Mikkers (directeur Bedrijven).   

Damen werkt ruim 20 jaar bij de Rabobank en is vanaf oktober 2012 directievoorzitter bij Rabobank Het Groene Woud Zuid. Onder haar leiding groeide de bank uit tot een van de toonaangevende lokale Rabobanken. Haar focus lag op het bieden van een solide dienstverlening aan de klant en het empoweren van medewerkers. Daarnaast was het haar missie om de bank zichtbaar en dichtbij in de samenleving te laten acteren en een bijdrage te laten leveren aan lokale economie en samenleving.

Lilian Damen: "De afgelopen jaren was de Rabobank volop in transitie. Dat was soms best spannend. Ik ben er trots op dat we desondanks een positieve bijdrage hebben kunnen leveren aan de economie en welvaart van Son & Breugel, Best en Oirschot. Dat verdient dit werkgebied ook absoluut. Uit onderzoek blijkt dat deze omgeving in de top 5 van Nederland staat, waar het gaat om de combinatie tussen wonen en werken. Dat maakt deze omgeving uniek en aantrekkelijk."

Damen vervolgt: "Mijn drijfveer is dat de Rabobank, weliswaar in een nieuw jasje, dichtbij haar oorsprong blijft. Wij willen voor onze klanten een persoonlijke bank zijn; laagdrempelig. Een bank die slagvaardig acteert, zoals 'een hypotheek binnen een week'. Maar ook een bank die onze klant tegenkomt in de eigen leefomgeving. Ons doel is een bijdrage te leveren aan de ambitie van onze klanten én te investeren in de lokale economie en samenleving. Bijvoorbeeld doordat we op basis van ons netwerk partijen met elkaar in contact brengen. Mensen met een gedeelde ambitie, die bijvoorbeeld een oplossing zien voor een probleem. Zo ontstond o.a. een geweldig initiatief voor gezamenlijk vervoer tussen een aantal zorginstellingen.  Maar ook onze specifieke producten en kennis zetten we graag in. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Dat kan je niet alleen. Ik ben onze relaties dan ook dankbaar voor de samenwerking." 

"Terugkijkend op de afgelopen jaren voelt het goed dat ik onze inspanningen ook terugzie in de resultaten. Zo hebben we het afgelopen jaar fors meer financieringen verstrekt, waardoor onze balans – tegen de ontwikkelingen in – is gegroeid.  Daardoor hebben we meer kunnen betekenen voor onze klanten. Ook zijn onze klanten meer tevreden over onze dienstverlening. En dat, ondanks de interne dynamiek en turbulentie. Ik ben dan ook trots op de inzet van onze medewerkers. Het toont hun betrokkenheid en toewijding."

Damen besluit: "Vanzelfsprekend ben ik blij met mijn benoeming, maar tegelijkertijd ga ik de bank en alle contacten hier ontzettend missen. Ik voel me hier thuis. Dank voor de samenwerking!"

De Raad van Commissarissen, onder leiding van Maarten Swinkels, gaat op zoek naar een opvolger. 
Vanaf 1 mei neemt Eerke Hoven, directeur Bedrijven,  samen met het managementteam de honneurs waar.