Enrique op midden in de aanval op aangeven van PJ
Enrique op midden in de aanval op aangeven van PJ Foto: Ingezonden

Heren 1 VC Pieter Brueghel start seizoen met volle buit

Algemeen

Son en Breugel - In tegenstelling tot de top van de eredivisie, is Heren 1 wel fris uit de winterstop gekomen met een 4-0 winst op VC ODI. Op schertsende wijze werden de heren vooraf nog getergd doordat de tegenstander nog eens haarfijn op de verliespartij eerder dit seizoen tegen hen wees. Nu waren de heren er al helemaal op gebrand een goed resultaat neer te zetten. Met een enorme bankbezetting van de tegenstander en half zieken en geblesseerden aan Sonse zijde, werd een lastige partij verwacht.

De eerste set wordt de toon direct gezet, mede door een sideways beach boog special bal binnen de drie van Kariem. Bas weet de andere aanvallers ook goed te bedienen, waaronder de puike verrassingsaanval, waarbij de bal achterover op middenaanvaller Sebas wordt gesetupt en binnengetikt. Zo wordt de eerste set met uitstekend spel vakkundig binnengehaald. De tweede set was mogelijk nog beter. Door sterke blokkades van Niels en Jasper kon de tegenstander geen vuist maken. Ook die set ging naar VC Pieter Brueghel.

De derde set wist verse kracht PJ middenaanvaller Enrique direct goed te vinden. Laatstgenoemde knalde de ene na de andere bal binnen, waarbij één aanval binnen de drie wel inspelen leek: snoeihard in een lineaire lijn recht naar beneden richting plafond bounce variant. Daar gaat menig volleybalhart harder van kloppen. Verder werd met goed gevarieerd aanvalsspel, waarbij PJ en Enrique het aanvalstrucje van Sebas en Bas nog eens dunnetjes overdeden, de set gewonnen. De vierde set was met name Jasper lekker op dreef met goede aanvallen van achter de drie. De veelscorende aanvaller van VC ODI die in de uitwedstrijd veel punten maakte, kwam er door de ene na de andere blokkade van Jasper totaal niet aan te pas. Op de servicedruk, degelijke passes en blokkades hadden de heren uit Middelbeers verder geen antwoord. Een dik verdiende overwinning voor de heren uit Son en Breugel: Vier punten in de tas.