Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Verwenkermis op Zonhove kent geen beperkingen

Human Interest

Enkele jaren geleden in 2014 was de eerste verwenkermis op Zonhove. Meteen was duidelijk dat het evenement een meerwaarde had voor familie, bewoners maar ook externe cliënten die gebruik maakte van de faciliteiten op Zonhove. De eerste verwenkermis was een eenmalige kermis.
Maar omdat het zo'n geweldig succes was, met grote meerwaarden voor de cliënten en hun familie, werd de wens uitgesproken dit vaker te organiseren. Het is echter zo'n grote organisatie waar veel vrijwilligers en sponsoren bij betrokken zijn, dat jaarlijks organiseren niet mogelijk was. Tijdens de kermis kwam ter sprake dat de drie serviceclubs uit ons dorp al jaren samen aan een project wilde werken. De verwenkermis was daarvoor een mooie uitdaging.

Door: Adrie Neervoort

En zo ontstond een samenwerking met de stichting Welzijn Zonhove, Ladies Circle, LionsClub, Rotary en Zonhove SWZ. Een samenwerking die uiteindelijk heeft geleid tot de verwenkermis 2017. Dat het vervolg niet meteen in 2016 was had niets te maken met het enthousiasme van alle partijen, maar met het samen vallen van een ander groot evenement namelijk de SamenLoop voor Hoop Loop in Son en Breugel.
Daarom werd besloten om 11 juni 2017 als datum te kiezen voor de tweede verwenkermis op het Zonhove terrein. Een kermis speciaal bedoeld voor de cliënten van Zonhove, leerlingen van de Emilliusschool en leden van stichting MeeDoen Son en Breugel.

Verspreid over het terrein van Zonhove stonden die dag meer dan 30 attracties opgesteld. De attracties werden veelal bediend door het vaste personeel van de attractie, attracties die regelmatig te gast waren bij instellingen zoals Zonhove. Daarom heen zorgde 135 vrijwilligers dat alles goed en veilig kon verlopen. Op de kermis konden bezoekers genieten van onder andere een draaimolen, rups, reuzenrad , waarzegster, touwtrekken, eendjes vissen, lekkers zoals oliebollen, poffertjes, suikerspin, .etc. En heel veel actieve spelletjes zoals darten, hard schieten, en stokken vangen. Daarnaast was het gebouw van de dagbesteding omgetoverd tot Verwensalon, met oa. massages, kapper, nagelstudio, schminken, tattoos en een VIP fotospiegel! Het weer liet zich ook van zijn beste kant zien en dat maakte deze mooie dag alleen maar mooier.
Behalve dat de attracties aangepast waren aan de bezoekers, makkelijk toegankelijk met rolstoel of ander hulpmiddel, geen al te luid geluid en te fel knipperende lichten, waren het normale kermis attracties.

De bezoekers konden samen met hun begeleiders genieten van de Kermis. Misschien werden er wel angsten overwonnen of grenzen verlegd. En voor sommige kon het niet hard en hoog genoeg. Maar vooral werd er veel gelachen en plezier gemaakt. Op het "horecaplein" kon er wat uitgerust worden onder het genot van een drankje en een ijsje. Met muziek van een troubadour, en in de rij voor de ballonnenman!

Daar werden de gewonnen prijzen nog eens goed bekeken of alweer gedacht aan de volgende attractie.
Cliënten van Zonhove, leerlingen van de Emilliusschool en leden van stichting MeeDoen Son en Breugel konden gratis gebruik maken van alle attracties. Na een mooie dag gingen alle bezoekers en vrijwilligers mooi maar voldaan huiswaarts. Hopend op een volgende kermis, maar of die er gaat komen is nog onduidelijk.
Namens het Verwenkermis Comité, dank aan alle vrijwilligers, en sponsoren die deze fantastische dag mogelijk gemaakt hebben.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding