Kitty en Albert van de Kerkhof-van Os
Kitty en Albert van de Kerkhof-van Os Foto: MooiSonenBreugel

Albert en Kitty van de Kerkhof-van Os vierde op 7 juni hun gouden bruiloft

Human Interest

Son en Breugel - Albert is 74 jaar geleden in Mierlo-Hout geboren en was de oudste uit een gezin met vier zonen. Na het behalen van zijn MULO-diploma wilde hij al in de zorg gaan werken.

“Ik solliciteerde meteen bij het ziekenhuis in Helmond”, begint Albert te vertellen, “maar werd afgewezen, misschien door mijn lange haar wat ik toen had of dat ze wisten dat ik nog opgeroepen kon worden voor de militaire dienst. Maar ik wilde ook niet thuis zitten, dus ben ik kantoorwerk gaan doen tot ik in dienst moest. Tijdens mijn diensttijd leerde ik een man kennen die mij vertelde over zwakzinnigenzorg en dat wekte mijn interesse. Na mijn diensttijd solliciteerde ik meteen bij Huize Padua in Boekel en bij Zonhove in Son. Ik werd bij Zonhove aangenomen en startte meteen de opleiding intern. In 1975 slaagde ik en ben op de leefgroep binnen Zonhove gaan werken. Daarna werd ik activiteitenbegeleider op Zonhove. Ik heb er 40 jaar gewerkt en kon in 2011 op 62-jarige leeftijd met vervroegd pensioen. Naast mijn werk heb ik ook nog een studie homeopathie gevolgd in de avonduren en de zaterdagen”, blikt Albert terug”, en daarna heb ik 25 jaar een praktijk aan huis gehad.”

Redactie: Corry van Asseldonk

Kitty is 71 jaar geleden in Helmond geboren. Ze heeft een tweelingzus en een oudere broer. Ze ging na de huishoudschool werken op een administratiekantoor. Daarna werkte ze in de catering tot de geboorte van hun twee dochters Tanja en Kristel.

Kitty en Albert hebben elkaar leren kennen tijdens de bedevaart van Helmond naar Ommel. “Het was de bedoeling dat je na de bedevaart naar de kerk ging om te bidden, maar wij belandden dan steevast in een cafeetje”, lacht Kitty, “en daar heb ik Albert leren kennen. Mijn vader kwam ooit kijken op zijn brommer of wij wel echt in de kerk zaten. En als mijn vader weg was dan wisten we niet hoe snel we naar het café moesten gaan. Ik was nog maar 15 jaar oud en mocht van mijn vader nog geen verkering hebben. Hij vond me nog te jong. Dus Albert en ik spraken stiekem af in een steegje. Mijn tweelingzus stond dan op de uitkijk. Een keer had ze mijn vader niet zien aankomen en ik kreeg meteen een maand huisarrest”, vertelt Kitty.

“Na onze verkeringstijd van zes jaar zijn we getrouwd en op een appartement in Helmond gaan wonen. De adjunct-directeur van Zonhove wilde graag dat zijn werknemers wat dichterbij kwamen wonen en hij heeft er destijds voor gezorgd dat we een huis in Breugel kregen. In 1986 hebben we dit huis gekocht in de Gentiaan”, aldus Albert.

“We hebben hier ons leventje opgebouwd”, gaat Kitty verder, “vele vrienden gemaakt en we doen nu allebei nog veel vrijwilligerswerk. Vroeger was mijn hobby damesvoetbal”, lacht Kitty, “maar nu doe ik het wat rustiger aan. Ik wandel elke maandagmiddag met vriendinnen en we gaan dan om de beurt bij elkaar theedrinken en daarna een wijntje drinken. Onze kleinkinderen Thijn en Lynn komen om de week op vrijdag eten. Heel gezellig, en daar hoort dan natuurlijk ook zakgeld bij. Samen zijn we vrijwilliger bij de bewegingsbanken in Breugel. Verder zijn we heel dol op onze twee katten Flosje en Molly. Albert is in 2018 samen met een vriend naar Santiago de Compostela gelopen en hij heeft ook de Kennedymars gelopen. Hij is een dag in de week vrijwilliger bij Zonhove. Om de veertien dagen heeft hij met acht mannen een kookclubje in het Hoi-Huis. Samen koken en daarna het gerecht samen opeten met een lekker wijntje”, lacht Albert. Hij doet ook stamboomonderzoek van zijn eigen familie.

Deze twee bezige mensen hebben ook nog tijd voor vakanties. Vroeger met de caravan en de laatste jaren vliegen ze naar het buitenland. Maar de reis van hun leven was de vakantie naar Thailand. Daar hebben ze heel erg van genoten.

Hun 50-jarige bruiloft vieren ze samen met de kinderen en kleinkinderen met een gezellig etentje, en daarna gaan ze met z’n allen een weekend naar Preston Pallace. “We genieten van het leven, gaan graag samen uit eten en plukken de dag”, sluit het bruidspaar af.

Kitty en Albert van de Kerkhof-van Os