Gevel
Gevel

Scouting Dutmella heeft nieuwe huisvesting nodig

Verenigingen

Scouting Dutmella uit Son en Breugel is een van de grootste scoutinggroepen in Nederland met ongeveer 150 jeugdleden en bijna 50 kaderleden. Aan de rand van natuurgebied 'Oud Meer' heeft de bloeiende groep in bosachtige omgeving een terrein waarop drie semipermanente, eenvoudige blokhutten staan.


Nieuwe huisvesting is nodig: door ledengroei, omdat de grootste blokhut moet worden vervangen en omdat beide andere blokhutten niet voldoen aan de eisen van de tijd.
Vervanging met vergelijkbare bouw is niet mogelijk door het bouwbesluit uit 2015. Ook nieuwbouw van een blokhut dient te voldoen aan stevige eisen. Hierdoor is de investering in een nieuwe blokhut fors.
Ondanks een behoorlijke spaarrekening hangt de nieuwbouw voor een groot deel af van het werven van voldoende inkomsten van buitenaf.
In de afgelopen maanden zijn diverse landelijke fondsen benaderd. Ook is Dutmella in overleg met de gemeente Son en Breugel om samen de mogelijkheden te onderzoeken. Diverse toezeggingen zijn ontvangen of de aanvraag verkeert in het laatste stadium.
Op dit moment wordt intensief contact gezocht met mogelijke sponsoren in de nabije omgeving. Voor hen heeft Dutmella een interessant aanbod met vele mogelijke tegenprestaties. Dutmella is niet alleen op zoek naar sponsoren die haar financieel willen ondersteunen, maar juist ook naar bedrijven die kennis, materiaal of gereedschap ter beschikking willen stellen.
Voorbeelden hiervan zijn architect Werner Leermaker en de Grafische Studio Van Buul, die hun kennis aanwenden om Dutmella te helpen.
Mogelijk geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Sjon van Kemenade -coördinator werkgroep sponsoring- via sponsoring@dutmella.nl.
Op www.dutmella.nl staat het laatste nieuws over de nieuwbouw.