Afbeelding

Harrie van Eck van (oud) Prins naar Koning!

Verenigingen

Onze bekende dorpsgenoot Harrie van Eck is er afgelopen zondag in geslaagd om na een lange strijd de titel Koning van het Sint Catharinagilde Son in de wacht te slepen.

Harrie kreeg de titel niet zomaar cadeau. De vogels waarop geschoten werd bleken namelijk taai te zijn. In de finale ronde kwam Harrie uiteindelijk tegenover Ronnie Verhagen te staan. Pas om halfacht avonds op het 532 schot lukte het Harrie om het laatste stuks van de vogel naar beneden te halen. Hij wordt hierdoor de nieuwe Koning van het gilde. Harrie is in ons dorp bekend van diverse functies die hij al in het verenigingsleven bekleed heeft. Zo was hij onder andere al prins carnaval, voorzitter van de Krutjesrapers en vorig jaar vormde hij samen met zijn echtgenote Jolanda nog het boerenbruiloftspaar van Breugel. In het dagelijkse leven wonen zij samen met hun gezin op de Kuilen in Breugel.

Het koningschieten was voor het gilde de afsluiting van een druk weekend. Afgelopen vrijdag werden eerst de 3 jubilarissen van het gilde (Karel van de Ven, Leo Verhagen en Wim van den Berg) geëerd voor hun jarenlange staat van dienst bij het gilde (samen 170 jaar).  Op zondag dus gevolgd door eerst de gildemis met daarna de vernieuwing van de eed van trouw aan het kerkelijk en wereldlijk gezag. Dit alles werd op de zondagavond dus passend afgesloten met de promotie van een (oud) prins naar de Koningstitel!

Het Sint Catharinagilde feliciteert Harrie van harte met deze nieuwe titel en is ervan overtuigd dat hij het gilde op een waardige manier zal vertegenwoordigen het komende jaar!
 

Afbeelding
Afbeelding