Dames 1 Pieter Brueghel
Dames 1 Pieter Brueghel Foto: Ingezonden

Wedstrijdverslag Pieter Brueghel dames 1-PSV 3

Sport sport

Son en Breugel - Op maandag 2 oktober stond de eerste wedstrijd van dames 1 van Pieter Brueghel op het programma. De dames hebben een goede voorbereiding gehad waar nog een oefenwedstrijd is gespeeld en die goed is verlopen. De dames gaan het nieuwe seizoen in, in dezelfde samenstelling als vorig jaar, alleen heeft er een trainerswissel plaats gevonden. Sebastiaan v/d Voort heeft in verband met een te drukke persoonlijke agenda helaas voor de volleybaldames, andere keuzes moeten maken, maar gelukkig heeft Rik v/d Ven het stokje van Sebastiaan overgenomen.

Na een goede warming-up konden de dames beginnen. Het was vanaf het begin een gelijk opgaande strijd. Af en toe nog net iets te slordig en te veel foutjes, maar dat hoort bij een eerste wedstrijd van het seizoen. Aan het eind van de eerste set liep PSV een beetje uit doordat Pieter Brueghel net iets te veel persoonlijke foutjes maakte, maar op een stand van 21-24 kwam Pieter Brueghel terug tot 23-24 maar helaas met een foute service van Pieter Brueghel haalde PSV de eerste set binnen.

Vol goede moed werd er begonnen aan de tweede set en daarin bleef Pieter Brueghel steeds een paar punten voor staan op PSV. Het begon steeds een beetje beter te lopen en er werden ook steeds wat minder foutjes gemaakt, dus de tweede set werd goed door Pieter Brueghel gewonnen 25-21. De derde set werd haast een copy van de tweede set. Ook met degelijk volleybal en hard werken bleven de dames  een paar puntjes voorsprong houden en werd ook de derde set met 25-21 binnen gehaald. De eerste punten van het seizoen zijn binnen.