V.l.n.r. Chiem, Jack, Willem hebben de petitie met 835 handtekeningen overhandigd aan wethouder Jos de Bruin
V.l.n.r. Chiem, Jack, Willem hebben de petitie met 835 handtekeningen overhandigd aan wethouder Jos de Bruin Foto: Wil Feijen

Chiem, Jack en Willem overhandigen petitie pumptrack aan wethouder De Bruin

Algemeen Jeugd

Son en Breugel - Minimaal twee keer in de week zijn de vrienden Willem, Jack en Chiem in Eindhoven op de pumptrack te vinden. Ze zijn niets liever bezig dan met steppen op het parcours en ondertussen de ene na de andere stunt uit te voeren. Wat ze nog liever zouden willen is een pumptrack in Son en Breugel, zodat zij daar zelfstandig naar toe kunnen gaan, en daarom zijn ze vier weken geleden een petitie gestart op hun Facebookpagina en Insta-account.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Vanaf het moment dat de petitie online stond, liep het storm met handtekeningen. Woensdag 2 februari hebben de drie jongens in het bijzijn van hun moeders de petitie overhandigd aan wethouder Jos de Bruin, die onder andere jeugd en sport in zijn portefeuille heeft. De afgelopen weken hebben maar liefst 835 personen de petitie getekend en dagelijks komen er nog handtekeningen bij; dat laat zien dat Jack, Chiem en Willem niet de enigen zijn die graag een pumptrack in Son en Breugel willen hebben.

Initiatief
De wethouder gaf aan dat hij blij was dat de drie jongens het initiatief hebben genomen om de petitie te starten en dat zij ook al contact hebben opgenomen met de jeugdgemeenteraad: “Ik heb aan de jongens gevraagd of ze ook al hebben nagedacht over het financiële plaatje en of ze al een locatie op het oog hebben. De jeugdgemeenteraad heeft dit onderwerp op de agenda gezet voor de volgende vergadering, waarna ik de opdracht krijg om een aantal zaken uit te zoeken”, legt de wethouder de volgorde uit, “en dan helpt een petitie die ruim achthonderd keer is getekend zeker mee.” Vervolgens neemt de wethouder contact op met de ambtenaren die de wethouder hierbij ondersteunen. De wethouder: “Ook moeten we kijken naar het financiële plaatje, omdat de begroting van dit jaar sluitend is, dus we moeten kijken of we ergens financiële ruimte kunnen creëren.”

Populaire sport
Voordat de jongens de petitie waren gestart, had wethouder De Bruin nog nooit van pumptrack gehoord, maar heeft zich er inmiddels wel in verdiept. “Pumptracks zie je op veel plaatsen aangelegd worden en het is inmiddels een populaire sport die door jong en oud beoefend wordt. Jeugd, sporten en buitenlucht is een prima combinatie, dus zo’n parcours zou zeker een aanvulling kunnen zijn voor Son en Breugel”, aldus de wethouder.

Nieuwe raadsperiode
Het voorwerk om bepaalde zaken uit te zoeken kost tijd, en wanneer er een beslissing genomen wordt, is op dit moment nog niet bekend. “Op 16 maart worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden, waarna ik demissionair wethouder ben. Ik mag dan geen beslissingen nemen, maar de ambtenaren die met dit project bezig zijn, werken natuurlijk wel door aan dit proces. Ik ga ervan uit dat de beslissing in de nieuwe raadsperiode wordt genomen”, aldus Jos de Bruin.