Afbeelding
Foto: MooiSonenBreugel

Wie gaat voor ons de komende vier jaar besluiten nemen?

Algemeen Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Son en Breugel - Vier jaar geleden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen was het opkomstpercentage hoger dan in 2014. Over een week gaan de stembussen weer open en 16 maart weten we of deze trend zich voortzet. Zijn de inwoners van Son en Breugel nog steeds geïnteresseerd in de lokale politiek, of is het inmiddels een ver-van-mijn-bedshow geworden?

Redacteur: Emmy Grit

De lokale politiek is belangrijk, het raakt ons veel directer dan je denkt, zeker als je bedenkt dat de landelijke overheid steeds meer taken delegeert naar de lokale overheden. Dus is het des te belangrijker om jouw stem te laten horen! Het gaat tenslotte toch om lokale kwesties die de leefbaarheid en schoonheid van ons dorp treffen.

Dit jaar valt er zeker wat te kiezen, maar liefst acht partijen doen deze keer mee: vier lokale en vier landelijke. Iedere partij heeft een eigen programma, eigen ideeën en eigen invulling van de toekomst van ons dorp. In de verkiezingsbijlage die in DeMooiSonenBreugelKrant van 9 maart is gepubliceerd, ziet u in één oogopslag een korte samenvatting van de programma’s van de acht partijen over de onderwerpen ‘Wonen’, ‘Welzijn en zorg’, ‘Duurzaamheid’, ‘Verkeer’, ‘Centrum Son en Breugel’ en ‘Cultuur en verenigingen’.

Bekijk hier de resultaten van TIPSonenBreugel over de gemeenteraadsverkiezingen.

Sport