Vrienden van de Steenuil
Vrienden van de Steenuil Foto:

Paasactie Vrienden van de SteenUijl en het Uijlennest een succes

Algemeen

Son en Breugel - In maart startte het bestuur van de Vrienden van de Steenuijl en het Uijlennest een paasactie om geld in te zamelen voor het realiseren van een kippenren met alles erop en eraan. 

Redactie: Adrie Neervoort

De Steenuijl en het Uijlennest bieden dagbesteding aan voor dementerenden. “Het is belangrijk voor dementerenden om een dagbesteding te hebben waar ze individueel, maar ook gezamenlijk mee bezig kunnen zijn. Doordat veel activiteiten in de zorg zijn wegbezuinigd, zetten wij ons hier extra voor in”, aldus Jacqueline Schutjes, een van de bestuursleden van de stichting, in een interview in deze krant in maart.

Door de verkoop van chocoladerepen, die speciaal voor de paasactie waren gemaakt door Chocolaterie Nicole, is de actie een groot succes geworden. In totaal zijn er 422 chocoladerepen verkocht en mede door verschillende donaties tijdens de actie is er in totaal een bedrag van 1080 euro opgehaald.

“We zijn onwijs trots dat er zo veel is verkocht”, laat Guusje den Uijl namens de stichting weten, “en wij willen iedereen bedanken die een reep gekocht heeft. Mede hierdoor kan binnenkort de kippenren worden aangeschaft, en van het geld dat overblijft gaan we met de bewoners en gasten een dagje naar een dierentuin.”

Volgens het bestuur was deze geslaagde actie niet mogelijk geweest zonder Dinkelberg en Kuijpers, Adimec, Stichting Kruiswijk, Baker Magnetics, Slagerij Schutjes, en natuurlijk iedereen die een reep heeft gekocht of een donatie heeft gedaan. 

Gemeentenieuws

Sport