Stichting Sun in Ghana bij de lokale bevolking
Stichting Sun in Ghana bij de lokale bevolking Foto: Ingezonden

Stichting Sun in Ghana gaat weer op reis

Algemeen

Son en Breugel - Ton, Henk en Jet, bekende gezichten van Stichting Sun in Ghana, maken zich opnieuw klaar voor een reis naar het hart van Ghana. Ditmaal worden ze vergezeld door Jets dochter Noor en haar vriendin Evelien. De focus van deze reis ligt op het bezoek aan een plasticverwerkingsfabriek, als onderdeel van het project ‘Afvalplastic bouwt een toekomst’.

Redactie: Cindy van den Boogaard

“We zijn ook van plan om de twee ziekenhuizen te bezoeken waar we ondersteuning bieden, namelijk het St. John of God Hospital en het St. Elisabeth Hospital”, aldus Jet, “en specifiek zullen we de ontwikkelingen op de afdeling Neonatologie bekijken, waar we eerder couveuses hebben gedoneerd. Het is geweldig om te zien dat ze zich hebben ontwikkeld tot het neonatologiecentrum van de regio.”


Ghana - Ingezonden

Daarnaast zullen ze een bezoek brengen aan de school waar Stichting Sun in Ghana zes schoolkinderen ondersteunt via het EBA SUKUU-schoolfonds. Door de vrijgevigheid van donateurs kunnen deze kinderen naar school gaan, vanaf de basisschool tot en met het beroepsonderwijs, waarbij uniformen en schoolmaaltijden worden bekostigd.

“De school heeft ons gevraagd om laptops of pc’s te doneren om een computerlokaal op te zetten”, legt Jet uit. “We hebben ook geld nodig om in Ghana items te kopen die essentieel zijn voor het lokaal, zoals schoolborden, krijt, schriften en pennen.” Verder staat een bezoek aan het dorp Camp op de planning, waar Stichting Sun in Ghana heeft geholpen bij de bouw van een kerkgebouw. Dit gebouw zal tevens dienen als ontmoetingscentrum voor vrouwen en als school op dagen dat er geen kerkdiensten zijn. “Daarvoor hebben we een aanvraag voor sponsoring gedaan bij de Lions Son en Breugel. We krijgen een donatie van ze en horen op 6 april hoeveel geld we krijgen”, vertelt Jet trots.