Artist Impression voorkant Nieuwstraat
Artist Impression voorkant Nieuwstraat Foto:

Oud maakt plaats voor nieuw in het centrum

Algemeen

Son en Breugel - De Nieuwstraat krijgt er weer een opvallende toevoeging bij. Op de locatie waar voorheen de chinees See Hoo en tijdelijk bierproeflokaal ‘t Krut gevestigd was, bouwt aannemer en projectontwikkelaar Woonveste een nieuwe commerciële ruimte van 150 vierkante meter, met daarboven twee luxe appartementen met elk 120 vierkante meter woonruimte.

Redactie: Adrie Neervoort

Het oude pand zal eerst gesloopt worden voordat het grondwerk en de bouw kunnen beginnen. Maarten Plasmans, directeur van Woonveste, verklaart: “Bij aankoop bleek het oude pand niet alleen verzakt te zijn, maar werd ook aanwezigheid van asbest geconstateerd. Daarom was herontwikkeling geen optie.” Maar dit biedt ook voordelen: het nieuwe pand zal volledig gasloos en energieneutraal zijn, dankzij zonnepanelen en warmtepompen.

Woonveste heeft al meerdere nieuwbouwprojecten in Son en Breugel gerealiseerd, waar Plasmans als inwoner van Son en Breugel trots op is: “Net zo trots als ik zal zijn wanneer dit pand klaar is. We hebben niet alleen gekeken naar het optimaal benutten van de beschikbare grond, maar ook naar het creëren van een aantrekkelijk gebouw waar het prettig wonen is, bijvoorbeeld door een balkon aan de straatzijde en aan de achterzijde te realiseren.”


Artist Impression voorkant Nieuwstraat - Credit

De sloopwerkzaamheden starten deze week, waarna naar verwachting medio april de grondwerkzaamheden aanvangen. De oplevering van het pand staat gepland voor april 2025.

Tijdens de bouw zal het trottoir voor het pand tijdelijk niet toegankelijk zijn, maar de overlast zal zoveel als mogelijk worden beperkt. “Voor de veiligheid plaatsen wij een hekwerk op het trottoir, maar we zorgen ook voor een alternatieve looproute. Hiervoor zullen tijdelijk een aantal parkeerplaatsen opgeofferd moeten worden”, verduidelijkt Plasmans, en hij geeft aan dat de winkel en appartementen eigendom zullen blijven van Woonveste en beschikbaar komen voor verhuur.


Artist Impression achterzijde woonlaag 1 en 2 - Woonveste

Artist Impression achterzijde woonlaag 1 en 2
Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen de 59e editie van de ELE Rally
Sport 16 uur geleden Yannick Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Thema:'Fotografeer kunst in Son en Breugel'
Algemeen 16 uur geleden Fotoclub Son en Breugel bestaat een jaar
Archieffoto Lazy Sonnie: Ted Swinkels & Maikel van Hak
Algemeen 18 uur geleden Big Chief & The Greasy Spoons tweede band op Lazy Sonnie Festival
Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
112 Berichten 25 mei, 19:44 Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
Prachtige doorkomst van Gerard de Rooy en Tom Colsoul in de Subaru S5 WRC
Sport 25 mei, 17:38 Eerste avond in de ELE Rally bracht verrassingen
Bouke Scholten
Algemeen 25 mei, 17:00 Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade pakt groots uit in nieuw seizoen