Afbeelding

Jasper van Zuuren: "SBC is mijn club"

Algemeen

Na 12 jaar voorzitter te zijn geweest, treed Jasper van Zuuren terug. Samen met zijn opvolger Willem van 't Geloof praten we over de mooie dingen die in al die jaren zijn gerealiseerd.

Door: Henriette van Berkel

Al op jonge leeftijd ontstond bij Jasper de liefde voor SBC. Actief als voetballer, later jeugdtrainer en via het jeugdvoorzitterschap tot algemeen voorzitter van de club. Jaren waarin een grote groei is gerealiseerd, niet alleen in leden, maar ook van de faciliteiten rondom het veld en niet te vergeten de velden zelf. Rondom 2006 werd het kunstgras geïntroduceerd, waardoor de velden 40 weken per jaar bespeelbaar zijn. In die tijd was er sprake van dat het Sonniuspark met 3500 woningen gebouwd zou worden, wat voor nog meer aanwas zou zorgen. In overleg met de gemeente en de buren is een plan tot herinrichting van het complex in gang gezet gedurende een periode van 5 jaar. Hierin paste ook het nieuwe clubhuis en de kleedlokalen. In 2012 kon ook dat worden afgevinkt, een pracht resultaat. En dan in 2015 de plaatsing van de nieuwe poort, voor Jasper de slagroom op de taart! Want hij zei steeds: "als ik stop als voorzitter, dan moet die poort er wel staan".
SBC: de club
Een club om met zijn allen trots op te zijn volgens Jasper. Een club waar je graag bij wilt horen, waar je je prettig voelt. Zo'n 1100 leden, waarvan 700 jeugdleden, bestaande uit 70 teams waaronder ook de G Teams. Een club die groeit dankzij al die vrijwilligers die trainer zijn, of bij de diverse activiteiten altijd bereid zijn om handjes te leveren. De betrokkenheid van de leden, die ervoor zorgt dat ideeën uitgewerkt en uitgevoerd kunnen worden en waar ze dan ook alle vrijheid voor krijgen.Willem benadrukt hier dat het enthousiasmeren van de leden, en het vertrouwen dat ze krijgen, toch echt Jasper zijn verdienste is.
Voetbal is natuurlijk sport nummer 1, en laagdrempelig. Zelfs tijdens de economische crisis is er geen sprake geweest van een terugval. Ook heeft de club geen last van uitstroom van jeugd die elders gaat studeren. In de loop van de jaren worden hechte vriendenclubs opgebouwd, die blijven voortduren in de weekenden op het veld. En waarschijnlijk ook daarbuiten.
En natuurlijk is er in de afgelopen 12 jaar veel veranderd in de beleving van de jeugd, dat is een maatschappelijk gegeven. Dit vereist dan ook een andere aanpak van de trainers, en zij krijgen hierbij zeker ondersteuning om zich deze vaardigheden eigen te maken.
Terugkijken en vooruit kijken
Jasper kijkt terug op mooie jaren. Hij zegt zelf: "ik heb mijn moment of glory gehad op 24 april toen ik de koninklijke onderscheiding in ontvangst mocht nemen. Een bijzonder moment dat ik koester. Maar het is goed zo. Ik heb veel te danken aan SBC en ik kan nu gewoon weer eens als supporter langs de lijn staan. En ik hoop bij het 100-jarig bestaan van de club nog hetzelfde gevoel te hebben als op dit moment".
Voor Willem van 't Geloof liggen er weer nieuwe uitdagingen. Deze bestaan dan vooral uit het verhogen van het technisch niveau van de spelers, en het investeren in opleidingen van het jeugdkader. Hij spreekt de hoop uit dat de leden het plezier in voetbal zullen blijven houden en graag blijven komen. De club staat er financieel goed voor, en er is de laatste 12 jaar veel bereikt. Dit zal zeker nog worden benoemd als op 14 december tijdens de ledenvergadering de bestuurswisseling plaats vindt. Jasper blijft zeker nog betrokken bij zijn club, en Willem geeft aan blij te zijn dat hij nog op hem kan terugvallen. Een mooi voorbeeld van sportieve samenwerking!
Wij wensen beide heren veel succes voor de toekomst!


Motorkleding in de winter

• Meerdere lagen kleding zijn veel warmer dan een enkele laag. Isolerend ondergoed van verschillende materialen reguleert je temperatuurhuishouding.
• Neem altijd regenkleding mee. Motorkleding is ietwat poreus en laat na een tijdje nattigheid door, waardoor je lichaam sterk afkoelt.
• Een smetteloos helmvizier is belangrijk. Door kleine krasjes wordt je zicht aanmerkelijk verslechterd en in het donker en bij nattigheid ervaar je hinderlijke schittering. Tegenliggers kunnen je daardoor lelijk verblinden. Goed zicht en een vooruitziende blik maken dat je veilig kunt rijden. Ook al omdat je bij regen modder en vuil op het wegdek vaak moeilijk herkent.

Niet alleen je motor verdient de nodige aandacht voor het overwinteren, ook je motorkleding verdient de nodige zorg. Rijd je deze winter niet door en wil je volgend voorjaar weer plezier hebben van schone, functionele motorkleding, neem dan de volgende tips goed ter harte.
Membraan-textielsoorten zoals Gore-Tex, mogen in de wasmachine nooit boven de dertig graden gewassen worden, omdat bij hogere temperaturen het membraan beschadigd wordt. Voor het wassen zijn bij de vakhandel speciale wasmiddelen (gebruik nooit wasverzachters!) verkrijgbaar. Protectoren en binnenvoering voor het wassen eruithalen en apart reinigen.
Het gewassen textiel voor het samenvoegen volledig drogen, maar nooit in de droogtrommel. Aan te bevelen is na het wassen de bovenlaag van de textiel met speciale impregneerspray (verkrijgbaar bij uw vakhandel) in te spuiten. Zo werkt niet alleen het membraan, maar ook de bovenkant van de stof waterafstotend.
Beschermende kleding van glad leer moet gedurende het seizoen regelmatig met een vochtige doek schoon gewreven worden. De levensduur van leer kan verlengd worden door na het reinigen het leer in te vetten met ledervet. Gebruik slechts weinig vet, om het leer niet te verstikken. Deze behandeling is ook geschikt voor het opbergen van de kleding voor de winterstop. Leder kan ook - uiteraard in niet-ingevette toestand - met leder-impregneerpray (vraag uw motor dealer) behandeld worden. Het leer zal niet compleet waterdicht zijn, maar je zult de regendruppels in ieder geval een hele poos kunnen afweren.