Afbeelding

Extra boomplantdag in Sonniuspark 

Algemeen

Woensdag 16 december is er een gezamenlijke boomplantdag, in samenwerking met het wijkteam, IVN en de leerlingen van basisschool De Ruimte aan de Brink in de nieuwbouwwijk Sonniuspark. 

De kinderen gaan aan de slag op woensdag 16 december om 10.30 uur. De boomplanters worden dan toegesproken door de voorzitter van de educatieve natuurvereniging IVN, de heer F. Zaal en door het hoofd van de buitendienst van de gemeente, de heer T. Verkooijen.     

Op deze woensdag planten leerlingen van basisschool De Ruimte in totaal 31 bomen in het openbare gebied rond de school. Het is een goede traditie dat basisschoolkinderen worden betrokken bij nieuwe aanplant van bomen. Meestal is dat in het voorjaar in het kader van nationale boomplantdag. In dit geval gaat het om een extra impuls voor de natuur en de groeninrichting van de directe omgeving van de eigen basisschool in deze nieuwbouwwijk. 

De leerlingen, afkomstig uit groepen 7 en 8 van Basisschool De Ruimte, planten samen met het wijkteam 23 zomereiken (querus robus), 7 beuken (fagus syvatica) en een kers (prunus avium). Alle bomen hebben een omvang van circa 25 cm.