Afbeelding

Archipel maakt Kunst samen met Van Abbemuseum

Algemeen

Expositie van 21 januari tot en met 31 januari - Voor de zomer van 2015 heeft de samenwerking tussen Archipel en het Van Abbemuseum weer tot een mooi project geleid. Cliënten kregen workshops van kunstenaars van het Van Abbemuseum en rondleidingen in het museum. Geïnspireerd door de vaste collectie van het museum zijn cliënten aan de slag gegaan en ontdekten zij de kunstenaar in zichzelf. Prachtige werken binnen het thema 'Wat zie ik' zijn het resultaat. Met trots worden de door de jury geselecteerde werken voor een periode van tien dagen geëxposeerd in het Van Abbemuseum.
Jurering
De jurering van de werken vond begin december plaats. De professionele jury bestond uit Stefanie Metsemakers en Astrid Cats namens het Van Abbemuseum, Bart Zweerts namens Vrienden van Archipel, kunstenaar Lex Grote en twee cliënten mevrouw Hurx en mevrouw Van Oers. De jury heeft de moeilijke taak gehad om 17 werken te selecteren die in het Van Abbemuseum worden geëxposeerd.
Opening expositie
Op 21 januari om 15.45 uur, wordt de expositie in het Van Abbemuseum officieel geopend.
Gedurende deze avond staan enkele werken bij het originele werk binnen het museum. De werken zijn tot en met 31 januari in het Van Abbemuseum te bezichtigen in een aparte expositie-ruimte.
Samenwerking met Van Abbemuseum
De basis van de mooie samenwerking met het Van Abbemuseum is gelegd bij de rondleidingen 'Onvergetelijk Van Abbe'. Een speciale rondleiding voor mensen met Alzheimer (samen met hun mantelzorgers). Op een aangepaste wijze wordt dan uitleg gegeven. Zo kan ook deze groep mensen genieten van de werken in het Van Abbemuseum. Bij de ontwikkeling van dit mooie initiatief is Archipel – samen met andere partijen – betrokken geweest.

Afbeelding
Algemeen 21 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 21 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen gisteren Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella