Anneke van der Steen
Anneke van der Steen

Theo en Anneke van der Steen Lid van Verdienste

Sport


Voor de eerste keer in de historie van TV Pieter Brueghel werd een echtpaar als lid van verdienste in de schijnwerpers gezet vanwege hun verdiensten voor de vereniging. Zij werden ermee verrast tijdens de jaarlijkse druk bezochte spelavond.

Door: Henriette van Berkel

Wat doen zij?
Theo:
Zowel Theo als Anneke zijn lid van de tennisvereniging sinds 1994. Eerder lid van een andere club, omdat er in Breugel een wachtlijst was en er nog geen competitie werd gespeeld. Na de overstap werd Theo al snel voorzitter van de technische commissie, en heeft hij vier jaar de toernooicommissie aangestuurd. Een aantal jaren later werd hij gepolst om voorzitter van de club te worden. Omdat hij vond dat hij daar nog te jong voor was, moest er toch nog wat overredingskracht van oud-voorzitter Sjeng Zenden en bestuurslid Fons Tielens aan te pas komen om hem zover te krijgen. Maar dat is gelukt en uiteindelijk heeft hij 6 jaar die taak op zich genomen. In die 6 jaar is er bijzonder veel tot stand gekomen: het KNLTB lidmaatschap, complete herinrichting van het paviljoen, aanleg van een terras met overkapping, vernieuwing van de kleedlokalen en douches en het opzetten van sponsoring. Dit alles binnen een bestuur dat elkaar aanvulde en versterkte zoals hij zelf zegt. Daarnaast heeft hij gezorgd voor een open en eerlijke communicatie naar de leden om deze grote investeringen te onderbouwen zodat ze ook volledig werden geaccepteerd.

Omdat er bij zijn afscheid als voorzitter een jaar geleden al volop aandacht was besteed aan zijn inspanningen, had Theo deze benoeming tot lid van verdienste totaal niet verwacht. Zijn vrouw Anneke dacht daar op de avond van de uitreiking anders over. Toen de voorzitter inbrak op haar woordje bij de prijsuitreiking had ze echter nooit gedacht dat de aandacht ook voor haar zou zijn.

Anneke:
Eigenlijk teveel om op te noemen, een spil binnen de vereniging! Zij is voorzitter van de paviljoencommissie, die bestaat uit 8 leden. Sinds Theo geen voorzitter meer is, is ze ook bestuurslid. Tijdens zijn voorzitterschap kon dat niet vanwege belangenverstrengeling, en zag ze af van stemrecht bij vergaderingen. Ze beheert alles wat met het paviljoen en het park te maken heeft. Zoals de inkoop van de bar, de eindregie over de bardienst, de extra activiteiten bij toernooien, aanspreekpunt zijn voor leveranciers, oog hebben voor alles wat er binnen en buiten moet gebeuren.

Elke dag is ze wel bezig met de vereniging op welke manier dan ook. Het lidmaatschap van de KNLTB heeft wel voor meer werk gezorgd omdat er diverse competities worden gespeeld waar altijd iemand van de commissie bij aanwezig moet zijn. Gelukkig kan ze dat samen met haar team opvangen. Hoewel Anneke ook aangeeft dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden. Zeker de bezetting van de bar is altijd weer een uitdaging. Niet de voorkant, maar wel de achterkant!
Ze kan nog 5 jaar vooruit binnen het bestuur en heeft nog genoeg plannen: het verfraaien van de oefenmuur, een speelterreintje voor kleine kinderen en het aanleggen van LED verlichting. Hiervoor is de aanvraag ingediend en het plan zal dan ter goedkeuring worden voorgelegd aan de ALV.

Theo en Anneke hebben met de benoeming door het bestuur als Lid van Verdienste de waardering gekregen die ze beide verdienen. Zelf zien zij het als een extra motivatie voor de andere vrijwilligers die de club een warm hart toedragen. De beeldjes die ze hebben ontvangen staan naast elkaar, want zeggen ze: "ze zijn te mooi om in de kast te zetten".


Theo van der Steen