Don
Don

Daan en Don zoeken beiden een pleeggezin

Algemeen

Don en Daan zijn twee broers die bij hun moeder in Veldhoven wonen. Om de draagkracht van moeder te vergroten zijn we dringend op zoek naar twee weekend-/vakantiepleeggezinnen (een gezin voor Don en een ander gezin voor Daan), waar zij twee weekenden per maand en af en toe een dag in de week kunnen verblijven.

Don is een 12-jarige energieke, extraverte, levenslustige en grappige jongen. Hij is gek op alles wat te maken heeft met computeren. Daarnaast vindt Don sporten, voetballen, dansen en muziek luisteren heerlijk. Hij is gek op dieren en heeft op paardrijden gezeten. Voor Don zoeken we een gezin dat hem duidelijkheid en structuur biedt. Pleegouders die hem gedurende de dag ook 1 op1 aandacht kunnen geven. Het zou leuk zijn als er leeftijdsgenootjes in het gezin zijn waarmee hij kan spelen.

Daan is een 14-jarige rustige, opgewekte, zorgzame jongen. Daan houdt van humor. Hij is serieus met zijn school bezig en hij houdt zich doorgaans aan geldende regels en afspraken. Verder houdt Daan van gezelschapsspellen, computeren, lezen, allerlei sporten en helpt hij graag met klusjes. Daan is bij scouting, omdat hij graag in de natuur bezig is. Voor Daan zoeken we pleegouders die met hem de natuur intrekken en actief zijn. Tegelijkertijd Daan ook helpen om alleen iets te ondernemen. Pleegouders die hem de mogelijkheid geven om zich af en toe even terug te trekken en een luisterend oor bieden als hij boos of verdrietig is.

*) Om privacy redenen zijn de namen en foto's niet hun echte namen en beeltenissen. Hun verhaal is wel echt.

Bent u of kent u het pleeggezin voor Don of Daan?
Spreekt het profiel van Don of u aan? Of kent u mensen waarvan u denkt dat zij haar een stabiele en veilige plek kunnen bieden? Neem dan contact op met Claudia van Heumen van Combinatie Jeugdzorg telefonisch via (040) 245 19 45 of per e-mail triangel@combinatiejeugdzorg.nl. Ook kunt u een van onze maandelijkse informatieavonden bijwonen. De eerstvolgende is op donderdag 21 januari bij Combinatie Jeugdzorg aan de Nuenenseweg 4 in Eindhoven. Graag aanmelden voor de informatieavond via (040) 245 19 45 of per e-mail via: triangel@combinatiejeugdzorg.nl. Ook kunt u hier een informatiepakket aanvragen.

Pleegzorg
Pleegzorg is er voor kinderen die door omstandigheden tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Ze verblijven dan voor kortere of langere tijd in een pleeggezin. Vaak zijn dat mensen uit hun directe omgeving, bijvoorbeeld familie en vrienden, of bekenden van de school of sportclub. Pas als dat niet lukt, wordt gezocht naar een plekje in een voor het kind nog onbekend pleeggezin.

Wie kan pleegouder worden?
Om pleegouder te worden, hoef je geen superheld te zijn. Juist door heel gewoon te doen, beteken je iets supers voor een pleegkind. Het allerbelangrijkste is dat je een pleegkind structuur, warmte en veiligheid kunt bieden. In principe kan iedereen die ouder is dan 21 jaar pleegouder worden, ongeacht je burgerlijke staat, culturele achtergrond, seksuele oriëntatie of financiële situatie. De pleegzorgorganisatie vraagt om een verklaring van geen bezwaar bij de Raad voor de Kinderbescherming.

Meer informatie?
Meer informatie over pleegzorg staat op www.supergewonemensengezocht.nl inclusief ervaringsverhalen van voormalige pleegkinderen, pleegouders en ouders.
Kijk ook eens op www.pleegzorg.nl en www.combinatiejeugdzorg.nl.