HeijmansLogo
HeijmansLogo

Feestelijke bijeenkomst voor het project "Son aan de Dommel" met bewoners

Algemeen

De woningmarkt in Son zit weer volop in de lift. Firma Heijmans, burgemeester Hans Gaillard en wethouder Robert Visser waren met de toekomstige nieuwe bewoners aanwezig bij de feestelijke bijeenkomst voor het project "Son aan de Dommel". 
Door: Henriette van Berkel
Dinsdag 2 februari, zo tegen 16.00 uur, verzamelen zich de kopers, geïnteresseerden en genodigden aan de Zebrakever voor de presentatie van het plan "Son aan de Dommel". Een project in 2 fases: de eerste betreft 22 woningen, en in de tweede fase worden er 17 woningen gebouwd. De heer Harwil de Jonge, directeur Heijmans Vastgoed Zuid heet de kopers van harte welkom en geeft een kijkje in de voorgeschiedenis van dit project. De Firma Heijmans was geïnteresseerd in Son omdat het een plan zou worden waar kwaliteit en duurzaamheid eisen van de gemeente waren. Zij waren dan ook blij en trots dat het hen gegund werd om dit project te starten. Inmiddels zijn er 20 van de 22 woningen verkocht en van de 17 woningen uit de tweede fase hebben er al 10 een eigenaar gevonden. Hij spreekt zijn dank uit naar de gemeente Son en Breugel voor de plezierige samenwerking tijdens de voortgang van dit project. Als dank daarvoor biedt hij symbolisch 2 bankjes aan, waarover later meer. De kopers krijgen een picknickmand aangeboden waar zij bij de bankjes van kunnen genieten. 
Robert Visser neemt het woord en geeft aan blij te zijn dat de markt weer volop in beweging is. Son en Breugel is de 3de groeigemeente van Noord Brabant. Ondanks de crisis zijn er, behalve dan het laatste jaar, toch jaarlijks zo'n 100 woningen gebouwd. Op de vraag van Robert Visser wie er van buiten Son komen, reageren mensen uit Eindhoven, Nuenen, Geldrop en St. Oedenrode. Zij worden van harte uitgenodigd voor de fietstocht voor nieuwkomers die elk jaar door de gemeente wordt georganiseerd. Dan komt het verhaal achter de bankjes ter sprake: deze komen op de grond van St. Oedenrode te staan, aan de overkant van de Rooijseweg. Dit vanwege de naam van het project en dat er dan ook werkelijk zicht op de Dommel moest zijn. En zegt hij" er komen geen prullenbakken, want dan krijg je de discussie welke gemeente ze moet opruimen".
De wethouder benadrukt het belang van dit project vanwege de kwalitatieve uitstraling aan de entree van het dorp, evenals de duurzaamheid van de woningen vanwege de zonnepanelen en de gebruikte materialen. Dit gedeelte mag van hem zeker als een waardevolle aanwinst voor Son en Breugel worden gezien. Nadat hij de nieuwe bewoners succes heeft gewenst met de inrichting van hun huis, wordt iedereen uitgenodigd om met een glaasje champagne naar buiten te gaan op de vlag te hijsen. Zoals op de foto te zien is, gebeurt dat op een originele manier, namelijk met een hijskraan. 
De eerste oplevering staat gepland voor mei 2016, de volgende na de bouwvakvakantie en fase 2 staat gepland voor 2017. De kopers van "Son aan de Dommel" kijken er naar uit om hun nieuwe huis in deze mooie omgeving te betrekken.