Afbeelding

Buurt bewoners niet geïnformeerd

Algemeen

De heiwerkzaamheden achter hun woningen hebben een aantal mensen in de Gentiaan verrast.
Ze lieten weten redelijk verbaasd te zijn dat zij niet geïnformeerd waren over de voorgenomen werkzaamheden. Die moesten worden uitgevoerd in verband met de bouw van acht woningen aan de Bijenlaan en veertien aan de Honingbij te Son en Breugel.
Bij de bestaande woningen aan de Honingbij is op 26 januari een brief bezorgd waarin het volgende stond: "Op de bouwlocatie Bijenlaan starten wij deze week met het heien van de betonpalen. De heiwerkzaamheden duren maximaal 3 dagen waardoor de overlast voor u beperkt blijft".
De woningen aan de Rhonelaan waar aan de achterzijde de bouwlocatie Bijenlaan is, hadden echter geen brief gehad. De brief die wél bezorgd was, bij de bewoners van de Honingbij, was afkomstig van Dura Vermeer Bouw. Bij werkzaamheden door een andere bouwfirma, enkele jaren geleden, is bij minimaal één maar vermoedelijk meer woningen aan de Rhonelaan ook al schade ontstaan. Bewoners van de Rhonelaan wilden dan ook eerst beter geïnformeerd worden over de voorgenomen plannen om te gaan heien. Na Intensief telefonisch overleg met de Dura Vermeer en de bewoners van de Rhonelaan heeft Dura Vermeer haar excuses aangeboden over de wijze waarop zij de betrokken bewoners hebben geïnformeerd. Daarom werd alsnog besloten om een zogeheten nulmeting uit te voeren aan de woningen aan de Rhonelaan, die grenzen aan het bouwperceel waar de werkzaamheden plaatsvinden. Het betreft een inspectie aan de buitenkant van de woningen. De nulmeting aan de woningen is wettelijk niet verplicht maar wordt nu door Dura Vermeer ingezet om de onrust over de bouwactiviteiten weg te nemen. De nul meting heeft inmiddels plaatsgevonden.

.