Groep 6a van de Bloktempel
Groep 6a van de Bloktempel

Wie maakt de mooiste ketting voor Koningin Maxima?

Algemeen

Dit jaar nodigde het Oranjecomité van Son en Breugel schooljeugd uit om een ketting voor Koningin Maxima te maken. De aftrap hiervoor vond plaats op Basisschool De Bloktempel.


Door: Henriëtte van Berkel

Maandag 4 april om 09.00 uur mogen de kinderen van groep 5 en 6 even worden gestoord tijdens de les, met een goede reden. Namens het Oranjecomité komt Willemijn Gerritse de kettingen ophalen die door de jeugd zijn gemaakt voor onze koningin. Zij zijn de eersten van de in totaal 8 basisscholen uit het dorp die creatief aan de slag zijn gegaan, en hoe! Er zijn prachtige exemplaren bij. Ook bewoners van Zonhove met de Brinken en buurtvereniging Gehurterbij hebben hun uiterste best gedaan om de allermooiste ketting te maken.
Willemijn vertelt: " Voor het 15de jaar organiseert het Oranjecomité een wedstrijd voor de jeugd. In het verleden zijn er o.a. kronen, hoeden, staatsieportretten en serviezen gemaakt. De winkeliers in het dorp zorgen ervoor dat de resultaten in hun etalages een mooi plekje krijgen zodat iedereen ze daar kan bewonderen. Dit jaar komen er ook kettingen te liggen op de grote tafel in de etalage van de Rabobank. Aan ons is dan de taak om uit zo'n 350 stuks een keuze te maken van de allermooiste exemplaren. We hebben wel 2 categorieën: de 8 basisscholen, en daarnaast Zonhove samen met de Brinken en Gehurterbij. Voor beiden geldt dat er 3 prijzen weg te geven zijn".
Koningsdag, de prijsuitreiking.
Op 27 april, Koningsdag, zal Burgemeester Hans Gaillard om 11.30 op het feestpodium in de Gentiaan de prijzen voor de winnaars van de basisscholen uitreiken. Daarna vertrekt hij naar Zonhove waar hij om 12.00 uur op feestelijke wijze de prijzen uitreikt voor de mooiste ketting gemaakt door kinderen van Zonhove en door de wijkvereniging Gehurterbij. En dat alles onder begeleiding van het Catharina Gilde uit Son en Breugel.
Naast het organiseren van deze activiteit is het Oranjecomité enthousiast aan het werk om voor Koningsdag weer een mooi programma voor jong en oud samen te stellen. Elk jaar een behoorlijke klus waar ze graag wat extra handen bij zouden kunnen gebruiken. Willemijn Gerritse zou dan ook blij zijn met mensen die wat tijd willen investeren om het comité te ondersteunen. Voelt u zich hiervoor de juiste persoon, dan kunt zich aanmelden via Frits Helders, fwhelders@gmail.com

Afbeelding
Afbeelding
Willemijn van het OranjeComité samen met een aantal kinderen van de Bloktempel.
Alle kettingen verzamelen!!
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding