Afbeelding

Driekoningenzingen brengt mooi bedrag op voor Kindia

Algemeen

Op vrijdagavond 6 januari gingen de leerlingen van basisschool De Bloktempel, als koningen weer langs de deuren in de wijk de Gentiaan.

Ondanks de koude gingen 34 groepen elk een eigen route lopen onder begeleiding van een volwassene. Bij elke deur die geopend werd, zongen de kinderen luidkeels het "drie koningen" lied. Vaak kregen ze als beloning daarvoor wat lekkers en een financiële bijdrage voor de collectebus. 
Op deze manier wilde zij geld inzamelen voor "Kindia." Deze stichting werd in 2005 opgericht door een groep enthousiaste vrijwilligers die zich het lot van Indiase straatkinderen en kinderen met een handicap aantrekt. De stichting steunt diverse projecten. De opbrengst van de actie van de Bloktempel gaat naar het project JET . Twee oud- leerlingen van De Bloktempel, beiden vanaf de oprichting actief in het bestuur van Kindia, houden de Bloktempel al jarenlang op de hoogte over de besteding van de ingezamelde bedragen.
De opbrengst van het "driekoningenzingen" bleek uiteindelijk € 1710,65 te zijn. Een mooi bedrag voor Kindia. De organisatie bedankt dan ook iedereen voor de gulle giften.