Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Oud Prinsen doneren cheque aan 'Goud voor Oud'

Algemeen

Op 10 april jl. werd het derde Prinsendiner gehouden, georganiseerd door Carnavalsvereniging de Krutjesrapers. In het sfeervolle restaurant van 'la Sonnerie' gevestigd in de oude meisjesschool van het voormalig Nonnenklooster, zaten 24 oud Prinsen Carnaval in een uitbundige en geanimeerde sfeer rondom een langgerekte feestdis.

Door: Arjen Strik

Een gemêleerd gezelschap
Een diner voor een gemêleerd gezelschap, de oudste Prins was actief in 1973. Aan tafel zaten jong en oud gebroederlijk verenigd, met Carnaval als gemeenschappelijke passie. Elke oud Prins had zijn persoonlijke menukaart met foto en al.
Oud Prins Raymond opende de avond en vroeg alle oud Prinsen naar hun motto, het jaar dat men regeerde over Krutjesgat en het 'wel en wee' van het afgelopen jaar.

Zangeres zonder Faam
Opeens, bij verrassing stapte een mooi uitgedoste 'Zangeres zonder Faam', de zaal binnen en wist met het zingen van de schlager "Sierra Madre" direct de handjes de lucht in te krijgen. Het refrein werd luidkeels meegezongen en er ontstond gelijk een Carnavaleske sfeer. De zangeres was natuurlijk entertainster Nancy van Heeswijk. Zij was door de organisatie uitgenodigd om een cheque in ontvangst te nemen.

Cheque voor 'Goud voor Oud'
Raymond Bonnier gaf een toelichting en vertelde dat de oud Prinsen voor de 'Samenloop voor Hoop' vorig jaar een inzamelingsactie gestart waren om geld te kunnen doneren, middels het inzamelen van oude cartridges en mobieltjes. De actie loopt nog steeds en de oud Prinsen hebben besloten de opbrengst jaarlijks te schenken aan een persoon of initiatief die zich maatschappelijk inzet voor ons dorp. Op deze wijze kunnen we wat terugdoen voor de mooie tijd die we als Prins hebben gehad. Hij was trots namens allen aan Nancy een cheque van 500,- euro te mogen overhandigen voor haar initiatief "Goud voor Oud".
Waarmee het mogelijk blijft voor ouderen om professionele optredens van goede artiesten voorgeschoteld te krijgen.

Smakelijke verrassing
Nancy had na haar dankwoord, nog een bijzonder optreden in petto. "Ik heb me nog nooit omgekleed onder het oog van zoveel mannen", zei ze quasi-verlegen. Ze ontdeed zich van haar gewaad en plots stond daar Trijntje Oosterhuis met haar befaamde décolleté en strak zwart pakje. Met de door haar bewerkte versie van "You never walk alone', wist ze de gemoederen aardig te beroeren. Na deze intermezzo startte het diner. De oud Prinsen genoten van Schelvis met kreeftensaus, Kalfsentrecote met dragonsaus en een verrassingsdessert van de Sonnerie.

Inzamelingsactie loopt door
Leon Spierings benadrukte nog dat de inzamelingsactie gewoon door loopt. Men kan nog steeds oude inktpatronen, cartridges en oude mobieltjes inleveren bij de AH, DigiSon, Emté, Jumbo en cafetaria Spierings. "Het is de bedoeling dat we jaarlijks een bestemming geven aan de opbrengst van deze actie in de vorm van het ondersteunen van een persoon die zich voor onze gemeenschap bijzonder heeft ingezet. We gaan dit jaarlijks bekend maken tijdens het Prinsendiner, dat overigens ook een blijvende activiteit is. We zijn ook bezig met andere initiatieven, waarover binnenkort meer."