Afbeelding

Gezellige zondag in Son: Jaarmarkt en Lazy Sonnie afternoon groot succes

Algemeen

Son en Breugel - Het was een drukte van belang afgelopen zondag, met twee evenementen op dezelfde dag. De Jaarmarkt, die in het centrum van Son en Breugel werd gehouden, is inmiddels tot een traditie uitgegroeid en trok als vanouds weer vele duizenden bezoekers.

Zoals bekend moest de oorspronkelijke organisator van de Jaarmarkt eind 2016 besluiten te stoppen met de organisatie van het evenement. De organisatie is op zoek gegaan naar een partij die onze Jaarmarkt zou kunnen voortzetten met zoveel mogelijk
behoud van de sfeer en gemoedelijkheid zoals ze die steeds voor ogen heeft gehad.

Even leek het er naar uit te zien dat er misschien helemaal geen jaarmarkt zou komen. Gelukkig werd een partij gevonden in 'Van Bokhoven Events', die de organisatie op zich heeft genomen. Lenny van Bokhoven maakte een frisse herstart met een iets andere invulling. Vanwege het feit dat sommige standhouders andere plannen gemaakt hadden omdat de jaarmarkt misschien niet door zou gaan, waren ook andere kramen aanwezig. Het is Lenny gelukt een goed gevulde jaarmarkt te organiseren, waar veel kramen een verscheidenheid aan producten aanprezen. Er is door Lenny van Bokhoven gestreefd naar een evenwichtige verdeling van diverse branches, dat is goed gelukt.

Ruim 200 kramen stonden opgesteld in de Nieuwstraat, Heistraat, Airbornestraat en Raadhuisplein. Er was van alles te beleven en te zien maar ook eten en drinken was geen probleem. Van scootmobiels tot podotherapie, van benodigdheden voor dartpijlen tot pompoenen, er was veel te zien en te koop op de jaarmarkt. Ook oude cd's, lp's en boeken waren te koop, er was zelfs een kraam waar mensen op de foto konden met uilen. Het is vreemd deze prachtige beesten zo te zien, die voor het gevoel in de vrije natuur thuishoorden, sommige mensen namen toch de gelegenheid te baat op de foto te gaan.

Het prachtige weer hielp zeker mee, het was zelfs warm! Bezoekers waren in grote getalen op het evenement afgekomen, de organisatie heeft de bezoekers niet geteld maar DeMooiSonenBreugelKrant heeft zelf kunnen constateren dat het op sommige momenten zwart zag van de mensen. Het was zo druk, dat de bezoekers in rustig tempo achter elkaar aan sjokten. Wat dan weer de gelegenheid gaf alles goed in ogenschouw te nemen! De jaarmarkt was zeker een bezoek waard.

Volgens Lenny is het doel, het dorpse karakter van de jaarmarkt te bewaren, zeker geslaagd. Afgaande op wat DeMooiSonenBreugelKrant zelf heeft gezien, geven wij haar gelijk!

Ook aan de kinderen was gedacht. Op het Raadhuisplein stond o.a. Bungy-Jump en een draaimolen. Bij de inrit naast het Rabobank gebouw konden er weer ritjes gemaakt worden op de pony's van Manege Sonniushof. Ook de terrassen van de lokale horeca werden goed bezocht.

Kortom voor ieder wat wils tijdens de jaarmarkt, bijna aansluitend aan de jaarmarkt was het Lazy Sonnie Afternoon Festival een druk bezocht en gezellig festival.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding