Afbeelding

50ste campagne Samen Verder voor KINDIA geslaagd

Algemeen

Tijdens de campagneweek van Samen Verder in maart 2017 werd er gecollecteerd voor uitbreiding van de school op project JET in Zuid-India. Met hulp van vele enthousiaste collectanten, de Sint Petrus Bandenkerk in Son, de Sint Genovevakerk in Breugel, de Protestantse Kerk in Son en PLUS markt Marcel en Jeannette Verhoeven in de Gentiaan werd zoveel geld opgehaald dat er €6.000 kon worden overgemaakt naar Stichting Kindia. Dat bedrag is door Wilde Ganzen verhoogd met 50% waardoor de kosten van één van de lokalen bijna helemaal door Sonse inwoners is gefinancierd!

Annemieke van den Broek richtte in 2005 Stichting Kindia op nadat ze een half jaar in Zuid-India op een straatjongerenproject had gewerkt. Sinds 2006 ontfermt die stichting zich o.a. over een project in Nainar Palayam waar gehandicapte en/of verstoten kinderen onderdak en onderwijs krijgen. De leiding van dit project JET (Jesus Education Trust) is in handen van een Indiaas, christelijk gezin.
Door sinds 2007 voortdurend acties te voeren is Kindia er in geslaagd om project JET financieel in staat te stellen te professionaliseren. Land, toiletgebouwen, klaslokalen, computer- en fysiotherapieruimten, wasplaats, groenten- en fruittuinen, koeien, pluimvee, meisjeshuis, jongenshuis werden met grote en kleine acties en met bijdragen van heel veel betrokkenen gerealiseerd. Samen Verder hielp diverse keren flink mee.
Begin 2017 was de nood in Zuid-India door een uitblijvende natte moesson bijzonder groot. Om in de toekomst ook bij grote droogte verzekerd te zijn van toegang tot water is door de Sonse stichting actie gevoerd om de bestaande waterput op het project te verdiepen. Gelukkig is het in India ook weer gaan regenen.

Momenteel wordt door de Indiase regering enorm gestimuleerd om gehandicapte kinderen te laten integreren in de samenleving. Op JET leven zowel valide als minder valide kinderen en ze krijgen ook samen les. De school kan nu gaan groeien. In 2017/2018 zullen in totaal zes lokalen worden toegevoegd, waarvan één dus bijeengebracht werd door Samen Verder.

Samen Verder 50 jaar.
Samen Verder is een Stichting, die in de Regio Eindhoven voor de Vastenaktie, Kerk in Actie, Simavi en Hivos een inzameling organiseert t.b.v. kleinschalige projecten in Ontwikkelingslanden. Daarnaast is een deel van de inzameling beschikbaar voor bijzondere projecten, die een relatie hebben met de Regio. Voor Son en Breugel waren dit o.a. bijdragen voor projecten van Prithipura, Sun in Ghana en Kindia.

Samen Verder gaat in afgeslankte vorm door met zijn activiteiten voor de gemeentelijke afdelingen Nuenen, Valkenswaard en Bergeijk. In Son en Breugel heeft het IDO ( Interkerkelijk Diaconaal Overleg ) besloten om na de 50e Collecte in deze vorm niet verder te gaan vanwege het feit, dat het steeds moeilijker wordt om voldoende collectanten te vinden. Alle gulle gevers hartelijk dank voor uw bijdragen, die in het verleden zijn gedaan.