Afbeelding
Foto: Pixabay.com

Special circus voor interne clienten Zonhove

Algemeen

Son en Breugel - Circus in de Zorg organiseert circusvoorstellingen in heel Nederland, in samenwerking met verschillende Nederlandse Fondsen. Bewoners van zorginstellingen, woonprojecten, verpleeghuizen en eenzame ouderen uit de wijk krijgen de mogelijkheid om te genieten van een feestelijke circusvoorstelling op locatie. Circus in de Zorg bezoekt jaarlijks 70 zorginstellingen door heel Nederland, en geeft meer dan 200 voorstellingen. Op zondag 20  (1e Pinksterdag geeft Circus in de Zorg voorstellingen op SWZ locatie Zonhove. Voorstellingen van een uur starten om 11.00 - 13.30 en 15.30 uur. Dit circus word aangeboden door St. Welzijn Zonhove en is alleen voor interne clienten met een meervoudige beperking.

Dit jaar presenteert Circus in de Zorg, in samenwerking met Circus Sijm, de productie Alexander. Deze productie zou je het best kunnen omschrijven als een verzorgd, lief en intiem circusproject. Klein, maar ijzersterk. Opgezet en geproduceerd met dezelfde liefde, passie en vakmanschap waarmee circusdirecteur Alexander reeds 18 jaar circus maakt onder de naam Sijm.

Circus Alexander is in 2017 ontstaan om optredens te kunnen verzorgen op kleinere oppervlakten. De tent is 16 meter groot, past op bijna iedere locatie en heeft toch 200 zitplaatsen die bovendien rolstoelvriendelijk zijn. Hierdoor is het uitermate geschikt om te spelen nabij zorginstellingen. De voorstelling zelf is speciaal gericht op ouderen. Met mooie herkenbare muziek, bijzondere acts en prachtig verzorgde kostuums. De nostalgische sfeer en de bijzondere mix van circus, theater en muziek, doen herinneringen van vroeger herleven. Rondom de blauw-gele tent staan verzorgde wagens, sfeervolle decoraties en natuurlijk worden de gasten ontvangen door vriendelijke medewerkers.

De show wordt verzorgd door zeven enthousiaste, professionele artiesten, met acts die technisch en artistiek van topniveau zijn. De volledig nieuwe voorstelling is een vrolijke mix van muzikaal entertainment, acrobatiek, clownerie, jongleren en kleine dieren. Clown Frenky loopt als een rode draad door de voorstelling, en laat het publiek kennismaken met o.a. jongleur Nigel Voets. Dit enthousiaste circustalent is bekend van Hollands Got Talent. Verder is er een diabolokunstenaar uit Moskou, een antipodiste uit Duitsland en een groep vrolijke honden. Circus Alexander is een fonkelende diamant in een kleine verpakking, en zorgt ervoor dat Circus in de Zorg een onvergetelijk project wordt.