SBC1 promoveert naar de 3de klasse
SBC1 promoveert naar de 3de klasse Foto: SBC

SBC1 wint en promoveert naar de 3de klasse

Algemeen

Son en Breugel / Tilburg – Het is ze gelukt. Vandaag speelde SBC1 de finale van de nacompetitie tegen TSV GUDOK in Tilburg. De wedstrijd werd gewonnen met 1-5 een geweldig resultaat en promotie naar de 3de klasse. Na een jaar afwezigheid in de 3de klasse is SBC weer terug.

De 150 meegereisde supporters uit Son en Breugel  zagen hun SBC met 1-5 winnen van  TSV Gudok uit Tilburg.  Al vanaf de aftrap had SBC het beter spel en daardoor ook het overwicht in de wedstrijd.
In de negende minuut scoorde SBC,  Joost van Heck maakte de goal na een splijtende pass van Marc vd Zanden.
Ondanks het overwicht moesten de meegereisde supporters wachten tot minuut 30, want toen maakte Laszlo Vonk 2-0  op aangeven van Sander van Kersbergen. Toen ook nog eens een speler van GUDOK rood kreeg naar het neerhalen van een doorgebroken Joost van Heck werd het een 10 tegen elf situatie. In de 39 minuut echter kreeg GUDOK terecht een penalty, na een onnodige overtreding van Dirk van Eck, ruststand 1-2.

In de tweede helft, werd  Niek van Eerd, met geel op zak, vervangen door Rob Kapteijns.
SBC behield het betere spel tegen d e10 van GUDOK, dat tekende zich dan ook af in het verloop van de tweede helft. In de 50ste minuut:  1-3 door Joost van Heck op aangeven van Marc vd Zanden na een vloeiende aanval.  Slecht 4 minuten daarna 1 - 4 door Marc vd Zanden op aangeven van Sander van Kersbergen. Waarna in de 59ste Rob Kapteijns, wederom op aangeven van Marc van de Zanden de eindstand op 1-5 bracht. Daarna werd de wedstrijd rustig uitgespeeld door SBC.

Cas Kuipers, die vertrekt naar Wilhelmina Boys, werd nog ingebracht voor Laszlo Vonk en Stef vd Eerden verving zijn broer Roel vd Eerden.
Na exact 90 minuten vond de scheidsrechter het mooi geweest en kan voor SBC het feest beginnen.

De promotie is een feit de derde klasse wacht, SBC is weer terug naar een jaar afwezigheid.