Afbeelding
Foto: Pixabay.com

NK Stoepranden 2018

Algemeen

Son en Breugel/Rotterdam - Wellicht krijgt u er ook een nostalgisch gevoel bij, stoeprandje butsen. Er komt nog aardig wat vaardigheid en coördinatie bij kijken, om überhaupt de stoeprand te kunnen raken, laat staan om dat herhaaldelijk te doen.

Niet alleen wordt dit Oudhollandse spel nog steeds gespeeld, er wordt zelfs een heus Nationaal Kampioenschap gehouden. Op zondag 16 september organiseert stichting Jantje Beton het NK Stoepranden in het stadion van de voetbalclub Excelsior in Rotterdam.
Jantje Beton: 'Door stoepranden komen kinderen in beweging in de buitenlucht. Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Ook tieners, jongeren, volwassen en senioren kunnen meedoen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert de kansen en mogelijkheden voor buitenspelen.'

De landelijke finale wordt dus gehouden in Rotterdam, achttien gemeenten zijn geselecteerd door Jantje Beton om deel te nemen. Aan de voorrondes doen achtduizend kinderen mee, aan de finale in Rotterdam duizend finalisten. Waaronder deelnemers uit Son en Breugel! Het NK Stoepranden wordt in 2018 volledig door Jantje Beton gefinancierd. Er zijn verschillende categorieën, alle leeftijden mogen meedoen.

Vanuit de LEV Groep is een bus geregeld, die de deelnemers naar Rotterdam zal vervoeren. Om 08.45 uur vertrekt de bus naar Rotterdam, het verzamel- en vertrekpunt is bij het CMD (Europalaan 2, Son). De busreis is gratis, iedereen krijgt een shirtje, een petje en een lunchpakket. Er is van alles te doen, je hoeft je dus niet te vervelen. Wel is het zo dat per kind één begeleider erbij moet zijn. Om 11.00 uur begint de finale, de afsluiting is om 16.00 uur. Rond 18.00 uur zal de bus terug zijn in Son.

Wie zou er ook Nederlands kampioen stoepranden kunnen worden? Deel en tag de nieuwe kampioen! Er is nog beperkt aantal plekken, dus schrijf je snel in!
Wilt u meer informatie of wilt u aanmelden? Mail dan naar michelle.driessen@levgroep.nl (of bel: 06-14465937) of ali.alzubaidi@levgroep.nl (of bel: 06-48198161)!