Afbeelding
Foto: Stichting Vollebregtorgel

Bekijk en bespeel het Vollebregtorgel in Breugel

Algemeen

Son en Breugel - Op zaterdag 8 september is iedereen van 15.00 tot 17.00 uur welkom in de Sint-Genovevakerk in Breugel, in het kader van de Nationale Orgeldag. Het prachtige historische Vollebregtorgel uit 1854 kan dan van dichtbij bezichtigd worden, ook mag het bespeeld worden.

Het orgel is zo gebouwd dat het mogelijk is om de werking van het orgel van heel dichtbij te zien. Leden van de Stichting Vollebregtorgel Breugel zullen aanwezig zijn om uitleg te geven van het orgel en de kerk. Er zullen er twee miniconcerten gehouden worden, om de verschillende klankkleuren van dit door kenners geroemde orgel te laten horen. Kinderen zijn van harte welkom.

Het programma is als volgt:
15.00 tot 15.15 uur: uitleg over het orgel door Alessandro Di Bucchianico (beheerder van het orgel en bestuurslid PR van de Stichting Vollebregtorgel Breugel)
15.15 tot 15.30 uur: kort concert door organiste Tannie van Loon (secretaris en artistiek adviseur van de Stichting Vollebregtorgel Breugel)
15.30 tot 16.00 uur: bezoekers mogen op het orgel spelen
16.00 tot 16.15 uur: uitleg over het orgel door Alessandro Di Bucchianico (beheerder van het orgel en bestuurslid PR van de Stichting Vollebregtorgel Breugel)
16.15 tot 16.30 uur: kort concert door organiste Tannie van Loon (secretaris en artistiek adviseur van de Stichting Vollebregtorgel Breugel)
16.30 tot 17.00 uur: bezoekers mogen op het orgel spelen

Tevens is Sjef den Uijl (voorzitter van de Stichting Vollebregtorgel Breugel en lid van de Heemkundekring) in de kerk aanwezig, om uitleg te geven over de geschiedenis van de Sint-Genovevakerk.