Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Werelds eten bij het Internationale Foodfestival

Algemeen

Son en Breugel - Op zondag 23 september vindt wederom het International Foodfestival plaats, van 14.30 uur tot 18.30 uur bij De Boerderij in Breugel. De organisatie nemen Vluchtelingenwerk Son en Breugel, SonenBreugelVerbindt en de LEVgroep voor hun rekening.

Inwoners van ons mooie dorp, afkomstig uit het buitenland, willen graag wat terug doen voor onze gemeenschap. Zij hebben één ding gemeen, net zoals veel mensen uit de hele wereld vinden ze het heerlijk om te koken.

Het idee om een Foodfestival te organiseren is dan ook een logisch gevolg. De datum was ook snel gevonden: zondag 23 september, het weekend van Burendag. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest, dat je samen viert met je buren en de buurt. Daarom past het perfect in het plaatje: het is een dag waarop iedereen gezellig samenkomt en waarbij mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

De organisatie van het International Foodfestival heeft als motto: "Een hapje voor een praatje". Het is de bedoeling dat als iemand bij een kraam komt en iets lekkers te eten krijgt uit een ander land, dat hij of zij een praatje aanknoopt met de mensen achter de kraam. Zo kunnen mensen niet alleen iets over het eten leren, maar over elkaar en elkaars cultuur.

Statushouders, expats en mensen die hun grote liefde achterna zijn gereisd werken graag mee aan dit International Foodfestival. Begeleiders van Vluchtelingenwerk Son en Breugel helpen statushouders om heerlijke gerechten uit hun geboorteland te bereiden. Gerechten Syrië, Somalië en Eritrea staan op het menu, evenals gerechten uit bijvoorbeeld Zuid Afrika, Engeland, Polen en Koerdistan.

SonenBreugelVerbindt zal heerlijke vlaai uitdelen, voor alle mensen die niet oorspronkelijk uit Nederland komen is er natuurlijk ook een kraam met typisch Nederlandse, lekkere gerechten.