Afbeelding

Nieuwe buurtbusverbinding tussen Nuenen en Geldrop

Algemeen

Buurtbus 260 verzorgt sinds 1991 het openbaar vervoer tussen Nuenen, Nederwetten, Son en Breugel en Best. Net als in de grote lijn- en streekbussen reis je met de OV-kaart en tegen dezelfde tarieven, kun je een losse rit met de pinpas afrekenen, is de bus rolstoeltoegankelijk en heeft een Wi-Fi verbinding. Hoewel de buurtbus bus qua uiterlijk precies lijkt op de grote lijn en streekbussen, rijdt zij tussen plaatsen waar een busverbinding met deze grotere bussen niet rendabel is. Daarom biedt deze bus plaats aan maximaal 8 passagiers en rijdt alleen op werkdagen.

Uitbreiding route en wijziging dienstregeling vanaf december 2018
Op 10 december 2018 wijzigt HERMES de route en dienstregeling van buurtbuslijn 260. De Provincie Noord-Brabant heeft goedgekeurd om deze buslijn tussen Best en Nuenen vanaf het busstation Nuenen-Centrum te verlengen naar Geldrop gedurende een proefperiode van twee jaar. Daarmee gaat de wens in vervulling om een kortere verbinding te hebben tussen Nuenen en het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Ook wordt de dienstregeling van buurtbuslijn 259 Stiphout-Beek en Donk via Nuenen zodanig aangepast dat passagiers uit Gerwen bij het busstation in Nuenen kunnen overstappen op buurtbuslijn 260.
Om te bereiken dat er ieder uur tussen circa 07:30 uur en 18:30 uur een bus rijdt, wordt vanaf 10 december 2018 de dienstregeling uitgevoerd met twee buurtbussen. De huidige route, rijtijden en haltes tussen het NS-station in Best via Son en Breugel naar het busstation Nuenen-Centrum blijven nagenoeg ongewijzigd. Vanaf dit busstation wordt via de Europalaan, Geldropsedijk, Collse Hoefdijk en industrieterrein de Huufkes naar Geldrop gereden waar via de Wielewaal, Stationstraat, Parallelweg en Laarstraat de halte vlak naast de hoofdingang van het St. Anna Ziekenhuis wordt bereikt.

Vacatures vrijwilligers
Chauffeurs van buurtbuslijn 260 zijn allemaal vrijwilligers. Ruim 30 personen, mannen en vrouwen, staan klaar om jaarlijks circa 7.500 passagiers, jong en oud, werkend of student, te vervoeren. Vanwege de uitbreiding van de lijn met een tweede bus is de buurtbusvereniging dringend op zoek naar ruim 20 extra vrijwilligers/chauffeurs uit Geldrop-Mierlo, Nuenen c.a., Son en Breugel en Best.

Interesse?
Elke chauffeur wordt periodiek getest op gezondheid en rijvaardigheid, rijbewijs B is voldoende. Iedereen krijgt een vaste plek in een rooster, zodat altijd van te voren bekend is wanneer je moet rijden. Een dienst duurt ongeveer 3½ - 4 uur. Men rijdt naar eigen keuze eenmaal per week of eenmaal per 14 dagen van circa 07:30-11:15 uur, 11:15-14:45 uur of 14:45-18:30 uur en alleen op werkdagen.

Als personen willen rijden op een van de mooiste routes door Brabant en een glimlach en dankjewel van de passagiers belangrijker vinden dan een geldelijke beloning, dan kan men vrijblijvend informeren bij de coördinator via telefoon 06-10739797 of een e-mail sturen naar buurtbus260@gmail.com