196
196 Foto: MIM

Moeders Informeren Moeders: Je leert van elkaar!

Algemeen

Son en Breugel - Als (beginnende) moeder kan de verzorging van je baby vragen oproepen. Je vraagt je af of je het wel goed doet en hoe anderen dat doen. Soms kom je er ook achter dat je weinig mensen kent waar je je vragen aan kunt stellen. Herken je dit? En wil je graag ondersteuning krijgen van een collega-moeder? Dan is het initiatief 'Moeders Informeren Moeders' van ZuidZorg Jeugdgezondheidszorg echt iets voor jou!

Sinds 2016 is het mogelijk om als beginnende moeder uit Son en Breugel, in contact te komen met een ervaren collega-moeder, die ondersteuning biedt bij allerlei alledaagse dingen waar je als nieuwe moeder tegenaan loopt. De ervaren moeder komt iedere maand bij je thuis op bezoek tot je kindje ongeveer anderhalf jaar oud is. Jullie kletsen bij over wat er in deze fase van je kindje speelt en waar je vragen over hebt. De ervaren moeders zijn allen vrijwilligers.

Deelnemers zijn enthousiast
Als vrijwilliger bij MIM krijg je ondersteuning en begeleiding van de MIM coördinator Anouk van der Vleuten, werkzaam bij het consultatiebureau. Zij denkt mee en adviseert bij moeilijke vragen of problemen. Je kunt gratis deelnemen aan MIM. Voor de ervaren moeders worden diverse (thema-)bijeenkomsten georganiseerd waar je collega-vrijwilligers kunt ontmoeten en ervaringen kunt uitwisselen.
Betrokken vrijwilligers spreken van een win-win situatie: "Je leert van elkaar." en "Het geeft veel voldoening om moeders zekerder te zien worden." Dit betreft ook moeders die niet in Nederland zijn geboren en die hun weg hier nog niet zo goed kunnen vinden. "Je helpt moeders bij het integreren in de Nederlandse samenleving." Ouders ervaren de gesprekken als een steuntje in de rug getuige hun reacties: "Ik voel me gesterkt in het maken van mijn eigen keuzes!" en "Ik durf nu meer te vertrouwen op mezelf".

Interesse?
Wat leuk! Jeugdverpleegkundige Anouk van der Vleuten komt graag bij je op bezoek voor een gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt je aanmelden via
jgz.mim@zuidzorg.nl

Vrijwilliger worden?
Lijkt het je wel wat om als ervaren moeder jouw kennis te delen, dan kun je je aanmelden via jgz.mim@zuidzorg.nl . Geef in de mail aan dat je interesse hebt om vrijwilliger te worden bij MIM-Son en Breugel en je hoort snel van ons!