Uitgever van DeMooiSonenBreugelKrant Adrie Neervoort
Uitgever van DeMooiSonenBreugelKrant Adrie Neervoort Foto: Wil Feijen

DeMooiSonenBreugelKrant: al drie jaar berichten uit de haarvaten van ons dorp

Zakelijk

Son en Breugel - In september 2015 viel de eerste editie van de MooiSonenBreugelKrant op de mat bij meer dan 7000 huishoudens in Son en Breugel. Nu september 2018 bestaan we al weer 3 jaar. In drie jaar tijd is DeMooiSonenBreugelKrant gegroeid en is ook het medialandschap in Son en Breugel veranderd. Sinds 1 juli 2018 is DeMooiSonenBreugelKrant de enige lokale huis-aan-huis krant in Son en Breugel.

Door: Adrie Neervoort

Drie jaar van sterke groei door het vertrouwen van lezers en ondernemers
Graag sta ik als uitgever van dit medium even stil bij 3 jaar DeMooiSonenBreugelKrant. Enerzijds door terug te kijken maar vooral door vooruit te kijken. We zijn zover gekomen door het vertrouwen van verenigingen en ondernemers, die vanaf de start van onze uitgave een samenwerking met ons aangingen. Mede dankzij hen hebben wij een snelle start en groei kunnen doormaken. Nu 3 jaar later is het aantal verenigingen en ondernemers waar wij mee samenwerken alleen maar gegroeid. Een groei die zeker na het stoppen van weekblad Forum nog sneller is gegaan. Als lezer zal je dit ook wel gemerkt hebben. We zijn gegroeid in omvang, we hebben meer redactionele artikelen en het aantal adverteerders is toegenomen.

Synergie tussen gedrukte krant en digitale sociale media
Dit betekent echter niet dat wij nu als nieuwsmedium rustig achterover kunnen gaan leunen. De groei en het zijn van het enige lokale huis-aan-huis krant in Son en Breugel roept ook verwachtingen en verplichtingen op. Gelukkig houden wij van uitdagingen, zijn druk bezig om aan alle verwachtingen en ambities te voldoen. Zo willen wij ook de verstokte Forum-lezer bedienen, met wat meer politiek gerichte onderwerpen, kritisch, maar dan wel op onze eigen wijze. Ook willen we meer synergie aanbrengen tussen onze wekelijkse gedrukte krant en onze dagelijkse sociale media om een modern sterk lokaal nieuwsmedium te worden. Dit kunnen we alleen samen met onze lezers en adverteerders. Want wij zijn een uitgave die nog steeds in een groeifase zit. Van kleuter zijn we puber geworden en zijn nu hard op weg te groeien naar volwassenheid.

Volwassen word je samen
Maar volwassen worden doe je niet alleen. Dat doe je in ons geval met een team van fijne en betrokken mensen, die DeMooiSonenBreugelKrant een warm hart toedragen en een grote inzet hebben. Sommige mensen lopen een stukje mee in het traject, andere misschien wel tot het eind, maar allemaal zijn ze belangrijk in het proces van groei en kwaliteitsontwikkeling. Zonder adviezen en steun kun je niet groeien daarom zijn wij ook blij met onze zeer betrokken lezers, die kritisch en opbouwend onze uitgave lezen. Die gevraagd en ongevraagd advies geven. Zij maakten in de afgelopen 3 jaar de uitgave beter en zullen dit hopelijk ook in de toekomst blijven doen. Wij hopen dan ook altijd dat een trouwe lezer ook een schrijvende rol of bijdrage wil leveren aan DeMooiSonenBreugelKrant. Son en Breugel staat bol van de activiteiten op allerlei gebied. Ons team is daarom altijd op zoek naar schrijvers, mensen die het leuk vinden verslag te doen van alles wat er in ons dorp gebeurt. Mensen die ons team komen versterken en die geloven in lokale journalistiek.

Onze kracht is alles in eigen beheer
De kracht van DeMooiSonenBreugelKrant is dat wij alles in eigen beheer doen. Zo zijn wij makkelijk te benaderen, mede door een eigen kantoor in het centrum van Son en Breugel en kunnen we direct vragen beantwoorden en met je meedenken. Of het nu gaat om het schrijven van redactionele verslagen of het meedenken over een reclame campagne en het ontwerpen van de bijbehorende advertenties, wij doen het graag.

Snelle bazen gezocht nu met vette bonus
Ook de bezorging doen wij in eigen beheer met tientallen bezorgers die ieder hun eigen wijk hebben. Bij ons heten ze 'snelle bazen', een geuzennaam die ze allemaal verdienen. Bezorgers zijn veelal jongeren die graag een leuk centje bijverdienen. Maar ook de oudere jongeren maken deel uit van ons bezorgteam.
Ondanks het feit dat wij het elke week weer voor elkaar krijgen de kranten in alle wijken te verspreiden, komen we toch nog bezorgers te kort. Nu lopen sommige bezorgers bijvoorbeeld twee wijken. Dat is niet wenselijk en wij hopen dan ook dat we dit in de zeer nabije toekomst anders kunnen regelen. Daarbij spelen de inwoners van ons dorp ook een grote rol. Want ben jij of ken je iemand die onze krant wil gaan bezorgen, meld je, of hem/haar dan aan en ontvang een 'vette bonus'. Aanmelden kan via administratie@demooisonenbreugelkrant.nl of door even binnen te lopen op ons kantoor aan de Markt 2a in Son en Breugel.

Wij kijken uit naar de komende jaren waar wij zowel met onze krant als onze site www.mooisonenbreugel.nl weer verder zullen groeien, samen met u als lezer en bezoeker van onze site en misschien word je wel onderdeel van ons team als schrijver of als bezorger. Wij zijn klaar voor de toekomst, samen met u blijven we ons ontwikkelen.