Afbeelding
Foto: Pater Pushpa

Dankbaarheid en goede wensen

Algemeen

Son en Breugel/India - In de eerste week van september ben ik op bezoek geweest bij de Good News School in India. De schoolkinderen waren erg blij om mij te zien en ik van mijn kant was ook heel blij om al die kinderen weer te zien. Op woensdag 5 september jongstleden heb ik een toespraak gehouden, waarbij alle schoolkinderen verzameld waren. 5 september is namelijk de Dag van de Leraar, waarbij er speciaal aandacht is voor alle leraren en leraressen in alle scholen, colleges en universiteiten in India.

Groeten van iedereen
Ik heb namens onze Heilige Oda parochie alle kinderen de groeten gedaan, ik heb hen allen proficiat gewenst met deze bijzondere dag voor alle docenten die lesgeven aan deze school. Ook heb ik hen verteld over onze Heilige Oda Parochie en over onze eerste heilige communicanten van 2017-2018 en hun goededoelenproject voor deze school in India.
De kinderen en de docenten waren erg blij dat te horen en ze waren ook heel dankbaar voor onze bijdrage aan de sanitaire voorzieningen. Het werk aan de toiletten begon in augustus, maar door de aanhoudende regen konden ze niet doorwerken. Maar een paar weken later zijn ze weer begonnen.

Druk bezig
Op dit moment zijn ze druk bezig met de bouw. Onze eerste heilige communicanten hebben € 2.890,12 verzameld; Manege Hertog Jan, onder leiding van Jan de Leijer, heeft nog eens € 652,60 gedoneerd. De receptie voor mijn koperen priesterjubileum heeft € 5.119,00 opgeleverd, dus in totaal is er ruim € 8.700,00 voor dit goede doel bijeen gebracht. Het overtrof verre mijn verwachtingen! Dit bedrag heb ik op de rekening van mijn congregatie gestort. Mijn congregatie-provinciaal overste heeft zijn dank uitgesproken voor deze geweldige bijdrage door onze communicanten en onze parochiegemeenschap van Sint-Oedenrode en Son en Breugel.

Oprechte dank
Ik sluit mij graag bij deze dank aan en wil iedereen die aan dit goede doel zijn bijdrage heeft geleverd oprecht bedanken, met natuurlijk een bijzonder woord van dank aan de communicanten, de ouders, José van Boxmeer, de heer Jos Koenders uit Nijnsel, iedereen die bij mij op de receptie was en de diverse giften die daarna van meerdere weldoeners nog binnenkwamen.

Ik hoop dat de werkzaamheden aan de sanitaire voorzieningen eind december of begin januari voor de Good News School kinderen van Tadepalli afgerond zijn en dat de kinderen van de school er dan gebruik van kunnen maken. Ze kijken ernaar uit.
Pater Pushparaj HGN.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding