Het winnende team Masterminds
Het winnende team Masterminds Foto: Wil Feijen

Masterminds wint Ons Dorp Kwist 2018

Algemeen

Son en Breugel - Zaterdag 27 oktober werd de uitslag van Ons Dorp Kwist 2018 bekend gemaakt, tijdens een feestavond in de Zaal van Café Restaurant De Zwaan in Son en Breugel.

Door: Adrie Neervoort

Dit jaar was de bekendmaking van de winnaar van Ons Dorp Kwist in de zaal van De Zwaan, Voor veel bezoekers een vertrouwde locatie maar voor de bekendmaking van Ons Dorp Kwist een nieuwe. Ook nieuw was de afwezigheid van het team van Ouwe Mik. Zij hadden nadat zij vorig jaar voor de derde keer op rij de winnaar werden, besloten om niet meer mee te doen.

De avond werd vakkundig gepresenteerd door Remco Heeren en Jolanda Mateussen DJ Giel zorgde voor de gezellige muziek in de pauzes en de teams wachtte  in  "gezellige" spanning op hun notering.
Waren er vorig jaar nog 70 deelnemende teams, dit jaar waren het er wat minder namelijk 62 teams. Maar deze teams hadden dan weer wel gemiddeld meer teamleden dan vorig jaar.
Het was duidelijk veel teams hadden zich in aantal versterkt, met de gedachte dat dit een beter resultaat zou moeten opleveren.
De presentatoren presteerde alle teams en hun uiteindelijke positie bij de uitslag op een groot scherm. Begeleid door teleurstelling vanuit de zaal maar nog vaker veel gejuich. Want, niet laatste worden was schijnbaar ook voor sommige teams een overwinning.

De Winnaar is
Uiteindelijk bleven er 3 teams over namelijk Zagerstraat&Co, Heurdemenie en Masterminds.
Maar de verrassende winnaar werd uiteindelijk Masterminds met 1323 punten. Op de tweede plaats eindigde Heurdemenie 1309 punten en op een knappe derde plaats Zagerstraat&Co met 1302 punten.
De organisatoren van Ons Dorp Kwist, Freddie Louwers, Bart Hölscher, Willemijn Kuiken, Silvia van Lier, Albert Merks, Hans Merks en Marleen Spooren Remco Heeren en Jolanda Mateussen kijken samen met alle deelnemers nu alweer uit naar de zevende editie. .

Het winnende team Masterminds
Spanning op het podium, wie zal het worden
De laatste drie
Zagerstraat&Co uiteindelijk derde
Masterminds eindigd als eerste
Een groot gedeelte van het team van Masterminds
Een groot gedeelte van het team van Masterminds
Een groot gedeelte van het team van Zagerstraat&Co
Een groot gedeelte van het team van Heurdemenie
Afbeelding
Afbeelding