Logo mooisonenbreugel.nl
De prijswinnaars met wethouder John Frenken   | Fotonummer: a8ab22
De prijswinnaars met wethouder John Frenken (Foto: Wil Feijen)

Kindness Matters (Aardig zijn Helpt)

Son en Breugel - Het was net alsof je een kunstmuseum binnen kwam, woensdag 7 november. In de leeszaal van de bibliotheek hingen de 25 mooiste tekeningen van de Peace Poster wedstrijd 2018 aan de muur. De wedstrijd werd georganiseerd door de Lions Club Son en Breugel e.o., op deze middag werden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Door: Luc van de Wiel en Rob Peeters
Foto: Wil Feijen

De zaal was gevuld met deelnemende kinderen, hun ouders of begeleiders en andere belangstellenden. Tegen een decor van kleurrijke tekeningen zaten ze in 'gespannen afwachting' te wachten op de ontknoping.

Het thema 'Aardig zijn helpt' was door maar liefst 324 leerlingen van de groepen 7 en 8 uitgebeeld in even zoveel kleurige posters. De drie weken voor de prijsuitreiking waren de tekeningen te bewonderen in het Vestzak en was er de mogelijkheid geweest om op de mooiste tekening te stemmen, voor de publieksprijs. Dit jaar werd 393 keer gestemd, een record.

Om 16.00 uur precies opende Rob Peeters van de Lions Club de bijeenkomst en gaf daarna snel het woord aan wethouder John Frenken, die speciaal hier voor tijd had vrij gemaakt. In plaats van een toespraak stelde onze wethouder spontaan een leerlingenpanel samen. Er volgde er een goed gesprek over vrede, oorlog, vrijheid en hoe dit in de posters naar voren kwam. Daarna volgde de prijsuitreikingen.

Van iedere school werden een eerste en tweede prijs beloond met een boekenbon en een vrijkaart voor het mooie museum Bevrijdende Vleugels.

Maar wie hadden nu de drie hoofdprijzen gewonnen? Voor deze winnaars lag er nog een tweede vrijkaartje klaar en natuurlijk de rondvlucht over Son en Breugel vanaf Kempen Airport volgend voorjaar (als vanouds gesponsord door Rob Peeters van dierenartsenpraktijk 't Harde Ven).

De eerste prijs ging naar Lynn Schutjes. Omdat Lynn verhinderd was. werd haar prijs in ontvangst genomen door haar zusje en haar broertje. De tweede prijs werd gewonnen door Yannick Spanjers. De publieksprijs ging naar Luuk van Minos.

De posters van deze drie getalenteerde tekenaars gaan door naar de volgende ronde van de wedstrijd, wie weet wordt één (of meer) van deze tekeningen de beste van Nederland? Mocht dat zo zijn, ligt er een weekje New York in het verschiet!

De Lions Club wil de bibliotheek en het Vestzaktheater bedanken voor de medewerking en warme gastvrijheid. Evenals de sponsoren: dierenarts Rob Peeters en Museum Bevrijdende Vleugels. Dank gaat ook uit naar de vakjury: Willem Berkers en Catherine Witvliet, die een lange middag hebben staan zwoegen. En natuurlijk ook dank aan onze wethouder John Frenken voor zijn spontane medewerking bij het uitreiken van de prijzen.
Volgend schooljaar is de Lions Club weer van de partij met nieuwe Peace Poster wedstrijd. Graag tot dan!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>