Bierpulcurling in 2017
Bierpulcurling in 2017 Foto: Wil Feijen

IJsfeest vernieuwt het programma

Algemeen

Son en Breugel - Dit jaar zal Het IJsfeest van vrijdag 14 december 15.00 uur tot zondag 6 januari 18.00 uur wederom op het kerkplein van ons dorp plaatsvinden. In de winterperiode wil Het IJsfeest de verbindingsplaats zijn voor de gemeenschap van Son en Breugel. Daarom zal het programma ook dit jaar verder uitgebreid worden.

Nieuw op de ijsbaan: Curlen met vrienden of collega's
Uiteraard vindt traditiegetrouw het Bierpul Curlen plaats op de eerst zaterdag van januari. Maar dit jaar ligt er, los van de schaatsbaan, ook een Curlingbaan op het kerkplein. Hier kunnen drieënhalve week bedrijven en vriendengroepen in competitievorm of gewoon voor de fun tegen elkaar spelen. Het is de enige baan in de regio Eindhoven waar zo lang achter elkaar gespeeld kan worden.

Het Curling dat gespeeld wordt is officieel IJsstockschieten. Dit spel is eenvoudig te spelen voor jong (vanaf 18 jaar) en oud. Het lijkt het meeste op jeux de boule. Je speelt in twee teams tegen elkaar, ieder team heeft vier ijsstocken. Het doel is om de ijsstock zo dicht mogelijk bij een puck te krijgen. De partij die in zes ronden de meeste punten heeft, is de winnaar. Een overwinning vieren of het verdriet wegspoelen van het verlies kan aansluitend in de horecatent.

Wil je rond de feestdagen met je bedrijf en je collega's een sportieve en gezellige middag of avond beleven? Of wil je met je vrienden een keer iets anders doen? Het is vanaf nu al mogelijk om een de Curlingbaan te reserveren door een mail te sturen naar info@ijsfeestsonenbreugel.nl. De kosten voor de baan zijn € 40,00 per uur.

Nieuwe activiteiten in de horecatent
Vorig jaar heeft Stichting IJsfeest de horeca exploitatie voor het eerst zelf uitgevoerd. Na het ijsfeest van afgelopen jaar is besloten een aparte bestuursfunctie te creëren waardoor de horeca nu volledig onder aansturing van het bestuur is.

Wat gaat er veranderen?
Dit jaar zijn in overleg met de gemeente op een aantal dagen de openingstijden verlengd. Hierdoor is het mogelijk om nieuwe programma onderdelen te realiseren, die voornamelijk in de weekenden zullen plaatsvinden.

Aan het definitieve programma wordt nog gewerkt. Van een aantal nieuwe activiteiten is echter wel duidelijk dat deze gaan plaatsvinden. Zo zal er een Pubquiz georganiseerd worden. Daarnaast is er een apres-ski party en er zullen op diverse dagen optredens plaatsvinden van artiesten uit Son en Breugel.

In de IJskrant, op de website en via Facebook zal over het definitieve programma gecommuniceerd worden. Data die je in ieder geval vast kunt noteren zijn Ons Dorp Live op zaterdag 15 december, de Santarun (in samenwerking met Ladies' Circle Son en Breugel) op zondag 16 december, Het Bavaria Bierpull curlen op zaterdag 6 januari en het H@p Slotfeest op zondag 7 januari.

Afbeelding
Algemeen 12 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 13 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 16 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella