Logo mooisonenbreugel.nl
Poorten van Hoop van Juul Rameau    | Fotonummer: 1acd7a
Poorten van Hoop van Juul Rameau (Foto: Projectgroep Rotondekunst)

Nieuwe kunstwerken op rotondes in Son en Breugel bekend

Son en Breugel - De expositie in het gemeentehuis van de zes inzendingen voor de rotondes aan de Kanaalstraat en aan de Rooijseweg (Ovatonde) ligt alweer enkele weken achter ons. De inzendtermijn was sinds 21 oktober gesloten. Waarom heeft het dan zo lang geduurd alvorens er een definitieve keuze is?

Imke Segers vertelt: "In 2017 was de keuze snel gemaakt; zowel de stemmers/inzendingen van binnen als van buiten Son & Breugel waren unaniem. Nu was de diversiteit vele malen groter en kwam er uit beiden een andere Top 3 van meest gekozen ontwerpen. Uiteindelijk hebben we gezamenlijk besloten om de inwoners de stemming te laten bepalen en zijn de Poorten van Hoop van Juul Rameau en de Skyline van Patrick van Beverloo als winnaars uit de bus gekomen. Wanneer alles volgens planning verloopt, zal de Skyline in mei 2019 het levenslicht gaan zien. Op de Ovatonde zal in september, tijdens de festiviteiten van Son en Breugel 75 jaar bevrijd, Poorten van Hoop de rotonde gaan sieren". 

Maar voordat het zo ver is, zal eerst op 14 december om 16.00 uur De Schemerlamp op de Boslaan feestelijk worden onthuld door burgemeester Hans Gaillard, de kunstenaars en de jeugdgemeenteraad. 
Het Stakenburgfonds bedankt alle mensen die gestemd hebben en voor de actieve bijdrage en de vele positieve reacties via de website van het Stakenburgfonds. 

"We wisten dat dit een groot project zou worden en dat het de tongen los zou maken. Maar dat het zo positief ontvangen zou worden, hadden we nooit durven dromen. Het is verschrikkelijk dankbaar en uitdagend om aan zo'n groot project te mogen werken dat ook voor de toekomst de toegangswegen van 'ons' Son & Breugel gaat veranderen en vooral het dorp nog een stukje mooier gaat maken!!"   Aldus een enthousiaste Brigit Hulsman en Imke Segers namens Het Stakenburgfonds & De projectgroep Rotondekunst
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>