Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 259642
Foto: Wil Feijen

Vrouwelijke statushouders slagen voor zwemdiploma

Sone en Breugel - Leren zwemmen is voor veel Nederlanders de gewoonste zaak van de wereld, maar voor statushouders is dit lang niet zo vanzelfsprekend. En goed kunnen zwemmen is in ons waterrijke land erg belangrijk. Dat vonden ook enkele jonge vrouwen die zich in ons dorp gevestigd hebben en dus trokken zij aan de bel. Vluchtelingenwerk Son en Breugel heeft samen met Zwembad Son zwemlessen georganiseerd voor vrouwelijke statushouders en op 6 november hebben de eerste dames hun diploma gehaald.

De wens om te leren zwemmen kwam vanuit de vrouwen zelf. Zij waren niet helemaal op hun gemak wanneer zij in de buurt waren van veel water, bijvoorbeeld bij Aqua Best of het Oude Meer. Doordat zij niet konden zwemmen voelden zij zich niet veilig en daar wilden zij iets aan doen. Samen met Vluchtelingenwerk Son en Breugel werd contact gezocht met Zwembad Son om te bekijken of daar zwemlessen gegeven konden worden. In een mum van tijd was er een groep van 18 vrouwen en zij zijn in april dit jaar begonnen met zwemlessen.

Deze week zijn de eerste drie vrouwen geslaagd. Een van hen is Zewdi en zij is erg trots op haar diploma! Ze is in de zomer met haar gezin naar Aqua Best geweest en kon toen al een klein beetje mee zwemmen met haar kinderen. Ook Hend is moeder van 2 jonge kinderen en heeft zojuist haar zwemdiploma gehaald. Zij vertelt: "De eerste keer vond ik het erg eng, maar nu sta ik hier met mijn zwemdiploma! Ik ga nu door voor mijn B-diploma en dan kunnen we in de zomer met de kinderen gaan zwemmen." De andere twee geslaagden, Zewdi en Lamiaa, gaan ook door met zwemlessen en willen hun B-diploma halen. Alle dames vonden de zwemlessen van docente Mireille van der Kloet ontzettend leuk. Een opgetogen Lamiaa: "Duiken vond ik het leukst dus ik hoop dat we dat straks weer moeten doen. Ik ben nu heel erg blij met mijn A-diploma. Het was echt superleuk!"

De andere cursisten uit de groep hebben nog wat extra oefening nodig, maar ook zij zijn enthousiast en gemotiveerd. Zij gaan door met de wekelijkse zwemlessen en hebben er alle vertrouwen in dat ze straks ook het felbegeerde zwemdiploma in ontvangst mogen nemen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>