Opening boksschool Xhofleer Weber
Opening boksschool Xhofleer Weber Foto: Wil Feijen

Bokstraining is zoveel meer dan boksen

Algemeen

Son en Breugel - Afgelopen 18 september hebben Gerard Xhofleer (47) en Freddie Weber (49) een nieuwe start gemaakt door een boksvereniging te openen in Son en Breugel.  In een interview in deze krant vertelden zij toen, dat zij als sporters, vooral de jeugd willen stimuleren.

Door: Adrie Neervoort

Door met elkaar te sporten wordt zodoende het zelfvertrouwen vergroot bij deze groep. Het boksen en vooral de bokstraining is daarbij het middel.
Want boksen is een sport die, anders dan sommige denken, daar zeer geschikt voor is. Het gaat daarbij om respect, maar ook je grenzen opzoeken. Alles binnen de spelregels van deze mooie sport. Waarin niet de agressie belangrijk is maar vooral het beheersen ervan door de agressie omzetten naar iets positiefs. 

Leerzame combinatie voor jong en oud
De vereniging zet zich graag in voor de jongere sporter maar kent ook een aantal volwassen leden. De mannen en vrouwen trainen in dezelfde ruimte maar op andere tijden. Bokstraining is de manier om je conditie op te bouwen maar het leert je ook hoe je jezelf kunt verdedigen. Een mooie leerzame combinatie voor jong en oud.
Afgelopen zondag 25 november was de officiële opening van boksvereniging Xhofleer – Weber in een zaal van sporthal De Bongerd, de thuishaven van deze vereniging.

Tijdens de opening werden er verschillende demonstraties door de leden van de vereniging gegeven. Er werden serieuze partijen gebokst in de ring maar ook lieten de boksers zien hoe de training eruit ziet voor een bokser. De training kan op ieder niveau gestart en uitgevoerd worden. Opvallend was de gedrevenheid en het plezier waarmee de leden van de vereniging in de ring stonden. De trainingsruimte is slim ingedeeld en biedt de leden de gelegenheid om aan de conditie te werken maar ook aan de techniek.

Gerard Xhofleer en Freddie Weber zijn de drijvende krachten achter deze nieuwe jonge boksvereniging. Daarbij worden zij ondersteund door hun echtgenotes en hun zonen. Twee families die iedereen welkom heten op de boksvereniging, zo bleek ook weer tijdens de officiële opening.

Nieuwsgierig geworden, ga dan gerust eens kijken. De trainingen zijn voor de jeugd op dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur en voor volwassenen op dinsdag en donderdag van 19.30 tot 21.00 uur. De trainingen zijn in De Bongerd in Breugel.
 

Opening boksschool Xhofleer Weber
Opening boksschool Xhofleer Weber
Opening boksschool Xhofleer Weber
Opening boksschool Xhofleer Weber
Opening boksschool Xhofleer Weber
Opening boksschool Xhofleer Weber
Opening boksschool Xhofleer Weber
Opening boksschool Xhofleer Weber