Logo mooisonenbreugel.nl
De Landing in Son   | Fotonummer: 918ca2
De Landing in Son (Foto: )

Extra kosten sporthal voor de gemeente Son en Breugel

Son en Breugel - De gemeente had het waarschijnlijk graag anders gezien, maar de reparatiekosten voor de wand- en plafondplaten aan sporthal de Landing komen voor hun rekening. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het bedrag voor herstel niet bij de aannemer kan worden neergelegd. Dit lijkt de zoveelste financiële tegenvaller voor de gemeente

Door: Adrie Neervoort

Nadat de hal eerder begin oktober direct gesloten werd omdat er een plafondplaat los hing. Bleek bij nadere inspectie dat alle wand- en plafondplaten onjuist bevestigd waren, een gevaarlijke situatie dus.
Als spoedreparatie werden alle wand- en plafondplaten verwijderd en kon de sporthal snel weer open. Het definitieve herstel van de wand- en plafondplaten zal later plaatsvinden als de sporthal niet meer zo intensief gebruikt wordt. Wat de exacte kosten hiervan zijn moet door onderzoek nog duidelijk worden. Maar gezien de vele mankementen, die in het verleden al tijdens het gebruik van de hal geconstateerd zijn, kunnen ook deze kosten wel eens aanzienlijk zijn. De sporthal vertoont namelijk al vanaf de ingebruikname diverse gebreken. De hal had tijdens de bouw al een slechte start omdat de aannemer Vannel failliet ging. Het bouwbedrijf van Stiphout heeft de sporthal destijds verder afgewerkt en opgeleverd aan de gemeente.

De gebreken aan wanden en plafond kunnen echter niet op deze bouwer verhaald worden, zo blijkt uit een onderzoek dat door de gemeente gedaan is naar de verantwoordelijkheid. De gemeente draait dus zelf op voor de kosten van het herstel. Daarnaast moet de gemeente ook nog eens ruim 21 duizend euro betalen aan sporthalbeheer Son. Dit bedrag is een voorschot op de geleden schade in verband met sluiting van de hal.

Volgens burgemeester Hans Gaillard is de verwachting dat het niet bij deze bedragen zal blijven. Zo komt er nog een onderzoek naar de exacte staat van het gebouw met een advies wat daar aan veranderd moet worden. Zoals nu al bekend is zijn er ook problemen met het dak. Het bedrag van de geleden schade door de sluiting kan ook nog eens oplopen, aldus de burgemeester. Hoe het bedrag van 21 duizend euro, dat nu gecompenseerd wordt, tot stand is gekomen, kon de burgemeester niet zeggen.
Duidelijk is inmiddels wel, dat de gemeente als het om De Landing gaat, nog de nodige financiële tegenvallers voor de kiezen zal krijgen. Een sportief hoofdpijndossier.

Meer berichten