Wethouder John Frenken neemt het boek 'Zonhove – een buitengewoon verhaal' in ontvangst van Jody Cath
Wethouder John Frenken neemt het boek 'Zonhove – een buitengewoon verhaal' in ontvangst van Jody Cath Foto: Ingrid Dijk

SWZ presenteert ambitie voor nieuwbouw 'Zonhove. Buitengewoon'

Algemeen

Son en Breugel - In Son en Breugel een unieke wijk realiseren waar iedereen wel zou willen wonen: dat is de ambitie van zorgorganisatie SWZ. Het huidige Zonhove, een locatie voor mensen met een ernstig meervoudig beperking, wordt komende jaren compleet vernieuwd. De verouderde gebouwen en woningen maken plaats voor mooie, ruimere en toekomstbestendige voorzieningen. Het open en groene karakter van de locatie wordt versterkt. Voor alle betrokkenen bij de nieuwbouw heeft SWZ het boek 'Zonhove – een buitengewoon verhaal' gemaakt. Daarin is de ambitie op een toegankelijke manier verwoord en verbeeld, ook voor cliënten. Gemeente Son en Breugel kreeg het bijzondere boek op 10 december 2018 aangeboden. Ook naaste buren ontvingen het boek, dat is te downloaden op www.nieuwbouwzonhove.nl.

Son en Breugel is nauw betrokken bij de nieuwbouw plannen, die een lange aanloop hadden. In het dorp neemt Zonhove een bijzondere plek in: het ligt tegen het centrum en midden in de natuur. Omwonenden lopen en fietsen graag over het mooie terrein, brengen een bezoekje aan de boerderij of komen lunchen in de Komeet. In de komende jaren wordt het terrein beter en aantrekkelijker ingericht. Dat zal ook de sociale band met Son nog versterken, meent Jody Cath, bestuurder van SWZ: "We gaan prachtige woningen bouwen met veel privacy, midden in een parkomgeving. Er komen mooie voorzieningen voor vrije tijd en behandeling. We creëren fijne werkplekken voor cliënten en medewerkers. En de natuurrijke plekken en de Groote Beek worden beter toegankelijk gemaakt. Het wordt een unieke wijk in open verbinding met de andere wijken in Son."

Voorbereidingsfase
Onder het motto 'Zonhove. Buitengewoon' is SWZ aan de slag met het uitwerken van de nieuwbouw plannen. Dit gebeurt in nauw overleg met alle betrokkenen, door werkgroepen, klankbord¬groepen en informatiebijeenkomsten. In 2020 starten de eerste sloop- en bouwwerkzaamheden. Het hele project neemt in totaal zo'n 8 jaar in beslag en zal rond 2026 klaar zijn. Het ambitieboek en informatie over de ontwikkelingen zijn te vinden op: www.nieuwbouwzonhove.nl.

Over SWZ Zonhove
SWZ Zonhove in Son en Breugel biedt kinderen en volwassenen met een (ernstige) meervoudige en/of lichamelijke beperking een totaalpakket voor levensloopbestendig wonen, werken, leren en vrije tijd in een zorgzame, veilige omgeving. www.zonhove.nl