Thea Prummel aan het werk
Thea Prummel aan het werk Foto: Thea Prummel

Expositie macro fotografie van Thea Prummel in het Vestzak

Algemeen

Son en Breugel - Thea Prummel (1947) fotografeert al ruim 50 jaar. Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot een soort passie. In de eerste jaren zijn het vooral vooral familie- en vakantiefoto's, en veel foto's van haar kinderen in alle leeftijdsfasen. In vroeger jaren in zwart- wit, waarbij zij ook de afwerking zelf deed in de donkere kamer. Later werd kleur een belangrijke factor in haar werk dat zich voornamelijk laat inspireren door onderwerpen uit de natuur. Het kan dan gaan om wijde landschappen maar ook en vooral om bijzondere details daaruit. Haar oog voor detail komt vooral tot uiting in de macro-fotografie. Hierbij wordt de weergave van de werkelijkheid meer en meer ondergeschikt aan het spel van kleuren, lijnen en vormen waarbij vaak haast abstracte beelden ontstaan..

Thea Prummel- Brinkman is geboren en opgegroeid in Zaandam als jongste van een groot gezin. Na 15 jaar in 't Gooi te hebben gewoond, verhuisde zij in 1985 met haar gezin naar het zuiden van het land.
Sinds 2008 is zij lid van "Fotoclub 't Karregat" in Eindhoven en van een kleine fotogroep, genaamd De Gaffel, waardoor zij wordt gestimuleerd en uitgedaagd om meer en anders te fotograferen en zo te komen tot een nog persoonlijkere weergave van de werkelijkheid. Hoewel zij de voordelen van de digitale fotografie weet te benutten, hanteert zij de mogelijkheden van de moderne fotobewerkingstechnieken met terughoudendheid. De laatste 15 jaar heeft zij een eigen stijl ontwikkeld, herkenbaar in haar macrofoto's.

In deze expositie zijn het vooral de macrofoto's die aandacht vragen, maar ook de schoonheid van de natuur neemt een plaats in. Het is een afspiegeling van Thea als fotograaf. Het op pad gaan met de camera geeft haar veel vreugde en voldoening.
Vooral in de macrofoto's wordt de weergave van de werkelijkheid meer en meer ondergeschikt aan het spel van kleuren, lijnen en vormen, waarbij abstracte beelden ontstaan. Zij hoopt dat deze beelden bij de bezoekers van deze tentoonstelling vooral een gevoel van verwondering en schoonheid oproepen.

De expositie is te bezoeken van 14 t.m. 31 januari in de gang van het Vestzak Kerkstraat 2 in Son en Breugel, tijdens openingstijden.

Afbeelding
Ingezonden 6 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 16 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 20 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 21 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 22 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 23 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel