College B&W Son en Breugel op werkbezoek naar GL Plastics
College B&W Son en Breugel op werkbezoek naar GL Plastics Foto: Gemeente Son en Breugel

Het College Son en Breugel op werkbezoek bijGL Plastics

Algemeen

Son en Breugel - Het college van de gemeente Son en Breugel wil door middel van werkbezoeken kennis maken met lokale ondernemers, organisaties en bedrijven. Op dinsdag 19 februari brachten zij een bezoek aan GL Plastics op Ekkersrijt.

Het College werd ontvangen door de directeur, de heer Bert van der Velden. Hij nam het College mee in een stukje historie van het bedrijf en leidde de collegeleden vervolgens rond door zijn bedrijf. 

Technisch hoogwaardig
Wethouder John Frenken: "Het is echt mooi om te zien hoe een relatief klein bedrijf dat in onze gemeente is gevestigd, zo'n belangrijke bijdrage levert aan bijvoorbeeld de auto-industrie. Dit bedrijf maakt bijvoorbeeld technisch zeer hoogwaardige, en zeer kleine kunststof onderdeeltjes die ergens in onze auto's een belangrijke functie hebben".  

Duurzaam
Tijdens de rondleiding konden de collegeleden aanschouwen hoe het productieproces verloopt van kunststof korrels naar technisch halffabricaat. Frenken: "We zagen ook dat restmateriaal uit het productieproces hergebruikt wordt. Wel zo duurzaam". 
 
Expertise en innovatie 
GL Plastics is een totaaloplosser op het gebied van kunststof. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en produceert halffabricaten van kunststof van bijna 0 gram tot 4.000 gram en seriegroottes van een paar duizend tot een paar miljoen op jaarbasis. Ook assemblage, opslag en levering verzorgt het bedrijf vanuit de vestiging in Son. Er werken zo'n 70 mensen en de fabriek is 24/7 in bedrijf. Frenken besluit: "Het is mooi om te zien dat er zo veel ondernemerschap, expertise en innovatie in onze gemeente aanwezig is".    
 

College B&W Son en Breugel op werkbezoek naar GL Plastics