Eric van den Hurk en Joop Bakker
Eric van den Hurk en Joop Bakker Foto: Ingezonden

TTV Son en Breugel boekt monsterzege

Algemeen

Tegen De Herwaarden uit Veghel boekte TTV Son en Breugel maandag 18 februari een monsterzege. Met 10-0 werd de derde competitiewedstrijd in de 4e klasse afgetekend gewonnen. Hierdoor staat het team nu stevig op de tweede plaats.

Anders dan de eindstand doet vermoeden waren de opponenten lang niet slecht, ze hadden alleen de pech dat alle drie de Sonse heren deze avond in topvorm waren. In de opstelling John de Jong, Eric van den Hurk en Joop Bakker lieten de Sonnenaren het rubber van hun batjes eens flink schroeien. Eric van den Hurk pakte in de eerste partij in recordtijd de nog wat onwennige Gerard Ketelaars en John de Jong haalde in de 2de meteen zijn beste spel boven voor de winst tegen de hoogst geklasseerde man van Veghel, Chris Mouwen. Joop Bakker won de 'slag van de lange noppen' tegen Harrie Peerlings, waarna het dubbel Eric en Joop knap voor 4-0 zorgde op het telraam.

Hiermee was de Sonse tafeltennis-trein pas goed op stoom gekomen en ook niet meer te stoppen. John won ook zijn beide volgende singles, ook een doorgaans voor hem lastige materiaalspeler als Harrie Peerlings, vormde nu geen probleem. Eric en Joop pakten ook beiden hun 2e partij en bij 8-0 leek toen toch eindelijk het eerste tegenpunt van Veghel er aan te komen. Joop Bakker weigerde in een spannende vijf setter op het laatste moment hieraan mee te werken en bedacht bij een 6-9 achterstand dat hij toch liever met 12-10 ging winnen.

Voor de laatste partij had Eric enige twijfel over zijn kansen tegen Chris Mouwen, die toch indruk had gemaakt met zijn solide spel. Eric kwam ook wel met twee sets achter, maar toonde onverzettelijkheid door de volgende drie sets op rij te winnen waarmee hij voorlopig tot de ongeslagen spelers blijft behoren. Alle clichés ten spijt, (het seizoen is nog lang, de tafeltennisbal is rond) met deze 10 punten doet Son prima zaken voor wie weet, promotiewedstrijden!