Wie wordt de nieuwe wethouder?
Wie wordt de nieuwe wethouder?

Wordt Raf Daenen nieuwe wethouder Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel – De vrijgekomen functie van wethouder Son en Breugel lijkt binnenkort opgevuld te gaan worden. De naam van Raf Daenen wordt genoemd om de vorige maand opgestapte Tom van den Nieuwenhuizen te gaan opvolgen.

Redacteur: Emmy Grit

De 64-jarige Raf Daenen was tot het voorjaar van 2018 wethouder voor de PvdA in Oirschot. Op dit moment is hij fractievoorzitter van Sociaal Progressief Oirschot, de partij waar de PvdA vorig jaar in is opgegaan. Op de vraag of Raf Daenen de beoogde wethouder is reageert Joris van Dam dat er ruim 10 kandidaten hebben gereageerd, uit alle hoeken van Nederland. "Veel mensen herkenden zich in het profiel dat we op hebben gesteld. We hebben bewust ook buiten Son en Breugel gekeken naar geschikte kandidaten. De vijver waaruit dan gevist kan worden, is dan groter", geeft Joris van Dam, fractievoorzitter PvdA/GroenLinks aan.

"Het zal zeker nog tot eind volgende week duren voordat de bekendmaking officieel naar buiten gebracht kan worden", gaat Joris verder. "Op de website van de PvdA/GroenLinks is de sollicitatieprocedure te lezen. Er zijn inmiddels gesprekken geweest met een sollicitant." Zoals verder te lezen is op de website van de politieke partij wordt de voorkeurskandidaat vertrouwelijk voorgelegd aan de beide coalitiepartijen. Op 19 februari heeft de fractie haar voorkeurskandidaat voorgedragen voor een integriteitstoets. "De integriteitstoets is nog niet helemaal afgerond, vandaar dat we nog niet met een naam naar buiten kunnen komen", aldus Joris. 

Joris: "Wij hopen als partij dat de integriteitstoets voor eind volgend week is afgerond, zodat we, tijdens de gemeenteraad van 21 maart onze nieuwe wethouder benoemd kan worden."