Afbeelding
Foto: Ingezonden

Stichting Sun in Ghana

Algemeen

Son en Breugel - Het is bijna zover, 10 maart, na de carnaval (Brabanders kunnen carnaval niet missen) gaat stichitng Sun in Ghana op reis. Het team gaat naar verschillende plekken waar ze projecten hebben lopen. Zoals al eerder geschreven in deze krant gaan ze een couveuse afdeling inrichten naar Ghanese standaarden. Meer kun je erover lezen op www.suninghana.nl

Naast deze projecten hebben ze ook een schoolfonds 'Het Eba Sukuu Schoolfonds'. Eba Sukuu betekent kinder vriend. Het team ondersteunt zes kinderen om naar school te gaan. Deze kinderen blijven in het fonds van basisschool tot vakonderwijs of universiteit.

Sun in Ghana doet dit nu bijna vier jaar en de eerste twee kinderen zijn met een diploma aan het werk. Omdat ze steeds voor zes kinderen geld kunnen ophalen zijn er weer twee nieuwe kinderen ingestroomd. Een manier van geld ophalen, is de statiegeldbox bij de Albert Heijn in Son en Breugel. Al een aantal jaar is de box voor de maand maart voor ons schoolfonds. Zij zijn heel blij met de Albert Heijn, die hun deze mogelijkheid geeft. Je kunt ons dus heel eenvoudig helpen door je statiegeldflessen in te leveren bij deze winkel en de bon in de box te deponeren.

Mocht je op een andere manier geld willen doneren dan kan dat ook op rekening nummer: NL17 RABO 0147 3214 09 ten name van stg.sun in ghana. Onder vermelding van het woord Eba Sukuu.