Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: cd7bfc
Foto: Wil Feijen
Foto's Carnaval

Krutjesgatse oberrace nieuwe stijl is nog even wennen

Son en Breugel - Op alle dagen is er met carnaval veel te doen in Son en Breugel, op carnavalsmaandag is er in Son en Breugel al een aantal jaren 'de oberrace' een traditie. De organisatie besloot dit jaar het evenement een nieuwe impuls te geven en verhuisde het evenement van café Het Raadhuis naar de feesttent op het Kerkplein.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Veranderen traditie
Daarmee werd de oberrace ineens een overdekt evenement en ook meer een familie evenement. Een traditie veranderen is natuurlijk zeer gewaagd en vraagt ook enkele aanpassingen. Deze nieuwe aanpassingen hebben ook weer even tijd nodig.

Glijbaan en hindernisbaan
Een groot pluspunt was dat de oberrace overdekt is en er zelfs voor de kleine carnavalsvierders een heuse kinder-oberracebaan was. Hierdoor is deze editie voor een wat groter publiek aantrekkelijker. In de tent had het aanwezige publiek goed zicht op het parcours dat uit een aantal hindernissen bestond. Nadat je bij de start een heuse glijbaan had 'overleeft', moesten de deelnemers bij de bar een blad met bier pakken en hiermee moest de hindernisbaan genomen worden.

Gemis of gewenning
Dit keer was de opblaasstormbaan geen onderdeel van de oberrace. Was het een gemis of was het gewenning. Het maakte het parcours in ieder geval anders. Wat bleef was de onderlinge ludieke strijd tussen de amateurklasse en de horecaklasse.

Sonse Bierspelen
Het wegvallen van de oberrace bij het café Het Raadhuis werd ingevuld door een geheel nieuw evenement op carnavalsmaandag; de Sonse Bierspelen. Een evenement dat vooral door de jongeren van Son en Breugel goed werd bezocht en zich net als de oberrace voorheen, geheel in de openlucht afspeelde. Met veel ludieke opdrachten en harde muziek vermaakten het publiek en de deelnemers zich goed.

Oude en nieuwe traditie
Zo werd op carnavalsmaandag in Son en Breugel een oude traditie in een nieuw jasje gestoken en een nieuw evenement geboren dat misschien wel een traditie gaat worden.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>