Afbeelding

Dames 1 en 2 en Heren 4 in de race voor het kampioenschap

Algemeen

Son en Breugel - Na de glanzende overwinning tegen ODI moesten de dames van Pieter Brueghel 1 aantreden tegen VC Bladel 2. De thuiswedstrijd werd redelijk eenvoudig gewonnen, dus de dames waren extra gemotiveerd om ook nu de drie punten mee naar huis te nemen. Ook wilden de dames de mooie reeks van uitwedstrijden graag handhaven; uit werd namelijk nog geen punt verloren.

De service werd ook nu weggegeven maar had een iets minder goed resultaat dan de vorige keer. Nu scoorde Bladel gelijk het eerste punt. Daarna werd de opslag teruggepakt en na een paar goede services was er een mooi gat geslagen. Bladel moest veel verdedigen, had veel ballen, maar aanvallend liep het iets minder goed. Met prikballen in het centrum pakten ze een aantal punten, maar nadat Pieter Brueghel de opstelling daar weer op had aangepast, was dat ook geen probleem meer. De eerste set werd met 17-25 binnengehaald.

De tweede set kwam Dilise erin en Pieter Brueghel ging verder waar ze aan het einde van de eerste set waren gebleven. Gewoon degelijk spelen en goed verdedigen. Met name de aanval op links liep niet altijd even goed. De setups kwamen een beetje wisselvallig, maar de hoofdaanvalsters maakten er wat moois van en de punten bleven binnenkomen. De aanval op midden werd mooi afgewisseld. Af en toe een slim prikballetje ertussen en vervolgens de bal over de gehele breedte neerleggen. Het blok van Bladel stond iets beter, waardoor er iets beter gekeken moest worden. De tweede set leek op de eerste en werd redelijk makkelijk gewonnen met 14-25.

De derde set was eigenlijk een kopie van de tweede. Af en toe zat er een rommelige rally tussen die meestal niet werd gewonnen, maar met 11-25 werd ook de derde set gewonnen en werden de drie punten weer mee naar huis genomen. Het kampioenschap is weer drie punten dichterbij voor Dames 1. Ga zo door.

Ook Dames 2 draait lekker momenteel. Dames 2 heeft maandag 25 februari haar thuiswedstrijd tegen de nummer twee VC Bladel 4 in een enerverend duel winnend afgesloten met 2-1. Op dit moment staan zij vijf punten 'los' en stevenen ook af op een kampioenschap.

De andere kampioenskandidaat komt uit de herengeleding; Heren 4. Zij speelden donderdag tegen de nummer twee MVC De Hangar uit Meerhoven en verloren deze wedstrijd helaas met 1-3. Toch is er nog een marge over van twee punten, waardoor ze de koppositie handhaven.