Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: a0a80b
Foto: Wil Feijen
Foto's Jeugd

Leerlingen planten boom tijdens Nationale boomfeestdag

Son en Breugel - De 63e editie van de Boomfeestdag werd gehouden op woensdag 13 maart. Het streven van de Boomfeestdag is om ieder kind tijdens zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten. De Boomfeestdag vindt sinds 1957 ieder jaar plaats in ruim 280 gemeenten met zo'n 100.000 kinderen die 200.000 bomen en struiken planten. Omgerekend jaarlijks zo'n 80 voetbalvelden.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen


Aan de boomplantdag doen alle basisscholen van Son en Breugel mee. De boomfeestdag werd in Son en Breugel verdeeld over twee dagen. Zowel woensdag 13 maart als donderdag 14 maart stonden leerlingen van verschillende basisscholen bomen te planten. De boomplantdag is de afsluiting van een natuureducatieprogramma van het IVN Son en Breugel, speciaal voor de basisscholen. Het lesmateriaal werd verzorgd door het IVN Son en Breugel met ondersteuning van de gemeente Son en Breugel.

Op woensdagochtend stonden de leerlingen van basisschool De Krommenhoek en De Regenboog uit Son en Breugel klaar om samen met wethouder Boersma een aantal fruitbomen te planten. De locatie was hoek Jufferlaan en Vuurlibel in de nieuwbouwwijk Sonnniuspark. Al dagen waaide en regende het, maar het lelijke weer leek gelukkig even een adempauze te hebben. Samen met wethouder Boersma werden de kuilen rondom de eerder door het wijkteam geplaatste bomen aangevuld met zand en flink aangestampt.

De bomen zijn een mooie aanvulling op het al aanwezige groen in de wijk en zullen zeker in bepaalde seizoenen een kleurrijk geheel vormen. Groen is niet alleen mooi om naar te kijken, maar draagt ook een steentje bij aan het behalen van de gemeentelijke klimaatdoelen in de gemeente. De aanplant van bomen en bossen helpt bij het halen van deze klimaatdoelen.

Helaas speelde de regen wel een rol bij andere geplande activiteiten in het kader van de boomfeestdag. Zo kon de boomplantdag voor zowel de leerlingen van basisschool De Bloktempel als voor de leerlingen van de Emiliusschool niet doorgaan.

Wie zich op donderdag 14 maart niet lieten tegenhouden door de weersomstandigheden waren de leerlingen van basisschool De Harlekijn. Zij kwamen naar de Kloosterstraat om vlak bij de Groote Beek een krentenboom en enkele struiken te planten. Ze kregen daarbij hulp van burgemeester Hans Gaillard.

Een boom planten doe je voor de toekomst. Een boom groeit gestaag en ontwikkelt zich in jaren van een klein boompje tot een grote boom. "Hoe leuk zou het zijn als jij over een aantal jaar weer langs deze plek komt en naar de boom kijkt en dan nog weet dat jij die boom geplant hebt", hield de burgemeester de leerlingen voor.

 

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>