Logo mooisonenbreugel.nl
Jong en oud helpen bij Buurtvereniging 't Zand   | Fotonummer: a37577
Jong en oud helpen bij Buurtvereniging 't Zand (Foto: Wil Feijen)

Handen uit de mouwen tijdens NLdoet

Son en Breugel - Het Oranje Fonds hield op 15 en 16 maart, samen met duizenden organisaties in Nederland, voor de 15e keer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in het zonnetje en doet jaarlijks een oproep aan alle inwoners in Nederland om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Veel vrijwilligers waren aan het klussen, zelfs leden van het Koninklijk Huis.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen


Drie locaties
In Son en Breugel trotseerden de vrijwilligers van Scouting Dutmella, Buurttuin 't Zand en de gebruikers van het pand aan de St. Genovevastraat 37 (IVN, Korein Kinderplein en Vluchtelingenwerk – LEV-groep) het weer om in de buitenlucht hun klussen te klaren. Bij Scouting Dutmella werd gewerkt aan de realisatie van een fietsenstalling voor hun jeugdleden.

Fietsenstalling
"Met acht vrijwilligers hebben wij een stuk grond geëgaliseerd, waarop een houten hekwerk is gezet. Binnen het houten hekwerk zijn vakken gemaakt van 3,5 meter breed waar een aantal fietsen neer gezet kunnen worden", vertelt Arno Hubers nadat ze de klus geklaard hebben. "De vakken zorgen ervoor dat als er per ongeluk een fiets valt, dat niet alle fietsen uit de stalling omvallen. De fietsenstalling is netjes afgescheiden op het terrein, waardoor de veiligheid van de kinderen niet in het gedrang komt als zij buiten aan het spelen zijn."

Groente, fruit, bloemen
Buurttuin 't Zand is in het voorjaar van 2018 al gestart met de buurttuin. Op 16 maart is de start van het tuinseizoen 2019 voor de buurttuin. Tijdens NLdoet werden de diverse bakken, waaruit de buurttuin bestaat, klaar gemaakt om groente, fruit en bloemen te planten. Er werden ook zogenaamde kleine wigwams gemaakt waar diverse groenten tegenaan kunnen groeien. Een groot exemplaar werd op hetzelfde veldje met vereende krachten gebouwd van wilgentenen als speel- en ontdekplaats voor kinderen. Naast enkele verbeteringen aan de tuin zoals een 'bewegwijzering' is er ook een insectenhotel geplaatst. De buurttuin is steeds meer een begrip in de wijk 't Zand en blijkt na een jaar al een grote meerwaarde te hebben voor de bewoners. Het is een rust-, ontmoetings-, leer- en speelplaats geworden; niet alleen voor de wijkbewoners maar voor heel Son en Breugel.

Een opgeruimd buitenplein
Het buitenplein van het pand St. Genovevastaat 37 in Breugel is aangepakt door de gebruikers van deze ruimte. Voor het gebouw zijn een aantal vrijwilligers op vrijdagmiddag druk bezig geweest om het grote plein aan de zijkant van het gebouw schoon te maken. Maar ook het groen rondom het plein werd onderhanden genomen. "Dit was hard nodig", vertelt Esmee Borgers van de LEVgroep Son en Breugel en één van de vrijwilligers. "Het plein is namelijk ook de entree voor het IVN en het gebouw waar vluchtelingwerk haar onderkomen heeft." Ook de familie Koks is hard aan het werk als vrijwilliger. Als inwoners van Son en Breugel dragen ze graag hun steentje bij. Niet dat ze altijd tijd hebben om als vrijwilligers aan de slag te gaan, maar de activiteit van vandaag sprak ze aan.

Kijk voor meer foto's op www.mooisonenbreugel.nl

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>